sieć w robocie

Sprawa wygląda tak:mam w biurze komputer który jest podpięty do sieci jednak mam dostęp tylko do sieci lokalnej kiedyś był dostęp nieograniczony ale informatycy firmowi coś zamieszali i dostęp ograniczyli tylko do sieci lokalnej jakaś głowa wpadła na myk w ustawieniach sieci lokalnej z urzyciem serwera proxy i był dostęp ale pech chciał źe wymienili kompa i w nowym ten myk nie skutkuje.Proszę o jakieś rady.Przed opublikowaniem tego posta przeczytałem u Pawka regulamin gdyź miałem wątpliwości,jednak nie znalazłem nic sprzecznego więc zaryzykuję.Jeśli złamałem jakiś punkt regulaminu to z góry przepraszam i proszę o zacytowanie tego punktu.

Odpowiedzi: 3

jezeli chcialby pan dostac sie do internetu z tej sieci to problem moze lezec w ustawieniu (a raczej w braku ustawienia) nr bramki. nalezaloby sprawdzic jakie numery ma ruter i wtedy odpowiednio skonfigurowac pana stacje.
Ustawienia te sa w zaleznosci od systemu we wlasciwosciach protokolu internetowego tcp/ip.

pozdrawiam!
szymon grabiński
Szymon Grabiński
Dodano
31.03.2004 12:16:22
jezeli chcialby pan dostac sie do internetu z tej sieci to problem moze lezec w ustawieniu (a raczej w braku ustawienia) nr bramki. nalezaloby sprawdzic jakie numery ma ruter i wtedy odpowiednio skonfigurowac pana stacje.
Ustawienia te sa w zaleznosci od systemu we wlasciwosciach protokolu internetowego tcp/ip.

pozdrawiam!
szymon grabiński
Szymon Grabiński
Dodano

pozdrawiam!
szymon grabiński
Szymon Grabiński
Dodano
arcymag
Dodano:
25.03.2004 10:03:27
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1