Sieć Radiowa
Witam,
chcialbym sobie z kumplem zalozyc sieci radiowa, mam na oku taka karte http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?g=2&i=0, czy beda na niej niskie pingi w UT i Q3, czy lepiej jak karta jest na USB czy na PCI, czy ta szybkosc wystarczy(11mbit), czy moze znacie jakas lepsza karte, ktora mozecie mi polecic :?: bo ja wybralem tak no oko :roll: nie znam sie na tym, acha na karte moge przeznaczyc maksymalnie 200pln
z gory THX
PS. Pytalem sie w sklepie o ta karte, o ktorej wspominalem, ale jej nie maja, za to dali mi do wyboru EZ Connect Wireless PCI Card 11Mbs i EZ connect Turbo Wireless PCI Card 11/22Mbps, co Wy na to?
chcialbym sobie z kumplem zalozyc sieci radiowa, mam na oku taka karte http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?g=2&i=0, czy beda na niej niskie pingi w UT i Q3, czy lepiej jak karta jest na USB czy na PCI, czy ta szybkosc wystarczy(11mbit), czy moze znacie jakas lepsza karte, ktora mozecie mi polecic :?: bo ja wybralem tak no oko :roll: nie znam sie na tym, acha na karte moge przeznaczyc maksymalnie 200pln
z gory THX
PS. Pytalem sie w sklepie o ta karte, o ktorej wspominalem, ale jej nie maja, za to dali mi do wyboru EZ Connect Wireless PCI Card 11Mbs i EZ connect Turbo Wireless PCI Card 11/22Mbps, co Wy na to?
Odpowiedzi: 7
Cześć.Osobiście posiadam kartę sieciową na łącze PCI(Enhanced 2.4 GHz Wirles PCI Adapter AirPlus Wirles Network DWL–520+).Generalnie jest lepiej mieć na PCI niź USB.Wcześniej posiadałem na USB i byłem nie zadowolony.W tej chwili (mieszkam na 4 piętrze)mam odbiornik na dachu który ściąga mi sygnał z anteny oddalonej o ok 200m.Wcześniej ściągałem sygnał z anteny oddałonej o jakiś 1km ale moja antena z anteną główną widziały się i nie miałem po drodze przeszkód.Szybkość mojego sygnału to 11Mb/s– to jest ok 160kb/s–taki mam transfer danych gwarantowany przez administrarora.Pozdrawiam
z tymi blokami nie wyda.
Musiałbyć kupić małą satelitke na dach, a to dodatkowy koszt i nie wiem jak to jest, bo antenki to chyba muszą mieć odbiornik.
Popytaj się jeszcze w sklepie, albo poszukaj na google.
Pozdrówki
Musiałbyć kupić małą satelitke na dach, a to dodatkowy koszt i nie wiem jak to jest, bo antenki to chyba muszą mieć odbiornik.
Popytaj się jeszcze w sklepie, albo poszukaj na google.
Pozdrówki
@Tomekk, jesli chodzi o te przeszkody to bedzie tak: ja mieszkam w bloku, pozniej jest ulica, blok, blok i blok kumpla 8) to bedzie tak z 300m
@koala1, no to sie ciesze :P
UPDATE:
bylem dzis zamowic, ale powiedzieli ze jak przez bloki ma przejsc sygnal to nie da rady :? , czy nie ma juz nadziei :?:
@koala1, no to sie ciesze :P
UPDATE:
bylem dzis zamowic, ale powiedzieli ze jak przez bloki ma przejsc sygnal to nie da rady :? , czy nie ma juz nadziei :?:
Chodzi mi o 11mbit, nawet 1mbit to juź w zupełności wystarczająca ilośc, bo wtedy masz transfer rzędu 120kb, a to na granie w zupełności styknie, nawet na pare gier jednocześnie.
A jaką masz odległość do swojego kumpla ??
I czy na drodze sygnału niebędzie jakichś niepotrzebnych przeszkód ??
Ogólnie 11 juź powinno wystarczyć do grania.
Ale głównie chodzi o odległość.
PS. Ja mam tą sieciówke z antenką na dachu i jest idealna.
Pozdrówki
I czy na drodze sygnału niebędzie jakichś niepotrzebnych przeszkód ??
Ogólnie 11 juź powinno wystarczyć do grania.
Ale głównie chodzi o odległość.
PS. Ja mam tą sieciówke z antenką na dachu i jest idealna.
Pozdrówki
koala1, chodzi Ci o 11 czy 22mbps? Czeakm rowniez na komentarze innych :idea:
Nie poradze Ci w modelach kart, która jest lepsza, natomiast ta prędkość z wielką nawiązką jest wystarczająca do grania.
Strona 1 / 1