SHOUTcast
Co zrobić z tym fantem:
[yp_add] error connecting to yp.shoutcast.com
[yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: XXX.XXX.XXX.XXX:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
co to w ogóle jest? ten komunikat psuje wszystko!
co jest nie tak? i co zrobić źeby było dobrze...
[yp_add] error connecting to yp.shoutcast.com
[yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: XXX.XXX.XXX.XXX:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
co to w ogóle jest? ten komunikat psuje wszystko!
co jest nie tak? i co zrobić źeby było dobrze...
Odpowiedzi: 5
pisałem doi amina. napisal mi cos w stylu ze oni nie blokluja takich duzych portow tj. 8000 i 8001, adres serwera z bledu, ktory mi wyskakuj czyli:
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 195.136.107.XXX:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused)), to jest adres ich serwera i nie wiedza dokladnie dlaczego mi wyskakuje i jakim cudem sie z nim polaczylem, napisze jeszcze raz w tej sprawie, aha internet rzeczywiscie mam z kablowki. posiadam globalny ip i jak oni twierdza nie posiadam blokad na porty 8000, co wy na to?
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 195.136.107.XXX:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused)), to jest adres ich serwera i nie wiedza dokladnie dlaczego mi wyskakuje i jakim cudem sie z nim polaczylem, napisze jeszcze raz w tej sprawie, aha internet rzeczywiscie mam z kablowki. posiadam globalny ip i jak oni twierdza nie posiadam blokad na porty 8000, co wy na to?
No chyba ze chcesz pozostac na LANie. Wtedy wystarczy w konfiguracji serwera wylaczyc rozglaszanie i juz logi beda wygladaly "grzecznie".
A jak zamarzylo Ci sie opanowanie Netu – bierz 0,7L i do adminka :)
A jak zamarzylo Ci sie opanowanie Netu – bierz 0,7L i do adminka :)
Co provider to obyczaj :mrgreen: . Ale zapytać zawsze moźna. Musisz poprosić źeby przeforwardował port 8000 na twój komputer. Ale jeźeli masz net z jakiejś kablówki to raczej nikłe szanse. Chociaź moźe by się zgodził na jakiś tam mało znaczący port (shotcastem moźna chyba na dowolnym porcie nadawać – zobacz w jakimś poradniku do tego, bo nie pamiętam).
z firewallem napewno nie ma problemu, bo ten problem mialem i mam nadal z firewallem czt bez. Tego wbudowanego w Windows Xp mam wyłczonego i uźywam ZoneAlarma, tak wiec chyba to nie to :)
A co mam powiedziec temu adminowi czyli uslugoniodawcy mojemu, bo nie za bardzo sie tych rzeczach znam, i nie orientujesz sie moze czy za to sie płaci? 8)
A co mam powiedziec temu adminowi czyli uslugoniodawcy mojemu, bo nie za bardzo sie tych rzeczach znam, i nie orientujesz sie moze czy za to sie płaci? 8)
Łączysz się z netem przez sieć lokalną albo firewall blokuje ci port na którym działa shotcast. Twój komputer musi być widoczny od zewnątrz, źeby ktokolwiek mógł odbierać twój strumień audio.
Musisz tak skonfigurowac firewalla, aby wpuszczał połączenia z portu 8000/ lub jeźeli łączysz się przez sieć pogadaj z adminem źeby przeforwardował port 8000 na tój komp.
Musisz tak skonfigurowac firewalla, aby wpuszczał połączenia z portu 8000/ lub jeźeli łączysz się przez sieć pogadaj z adminem źeby przeforwardował port 8000 na tój komp.
Strona 1 / 1