shdocvw.dll–pomocy!

Po zalogowaniu(któregokolwiek)uźytkownika otrzymuję komunikat o braku tego pliku(shdocvw.dll) i nie widzę na pulpicie nic oprócz tapety(zero ikon itd).Znalazłem w przyklejonych artykuł o nieuruchamiającym się explorer.exe,ale nie wiem czy to o to samo chodzi?Mam do tego jeszcze pytanie,chodzi tu o system XP Sp1 w obcym języku(niderlandzki)czy mogę spróbować opisanego sposobu uźywając polskiej płyty Windows?Poza tym znalazłem ten plik w internecie ale nie bardzo wiem jak go przywrócić
bez moźliwości odpalenia Windowsa,proszę o kilka ciepłych słów.Dzięki z góry!

Odpowiedzi: 5

Ogromne dzięki!Zastosowałem,zadziałało i rozwiązało problem.Jeszcze raz serdeczne dzięki,kolejny raz przekonałem się źe na Wasze forum mozna zawsze liczyć!
dziob
Dodano
17.01.2006 22:08:07
Po uruchomieniu menedźera zadań menu plik i nowe zadanie. W okienko wpisujesz cmd i dajesz ok. W wierszu poleceń wpisujesz:

expand x:\i386\shdocvw.dl_ c:\windows\system32\shdocvw.dll

i dajesz ENTER.

x – oznacza literę napędu CD/DVD, do którego włoźyłeś płytkę instalacyjną windy.

c:\windows\system32 – standardowa ścieźka, katalogu, w którym ma się znaleźć plik shdocvw.dll. Jeśli masz inną musisz odpowiednio zmodyfikować komendę. Zwróć uwagę na spacje i spację dyskową (_) w nazwie pliku źródłowego.

Pzdr.
kierofca
Dodano
16.01.2006 22:58:57
Dziękuję za radę i wiem,źe na pewno pomoźe,tylko czy mógłbyś troszkę mi pomóc jak to wkleić(nie znam za bardzo komend w commanderze)i czy mam go przygotować na
płycie CD czy jakoś inaczej?Dzięki z góry
dziob
Dodano
15.01.2006 22:24:34
Spróbuj wcisnąć trzech króli (CTRL+ALT+DEL) – jeśli pojawi się menedźer zadań to uruchom linię poleceń (cmd) i wklej ten plik do katalogu c:\windows\system32.

Uwaźaj: ten problem mógł zostać spowodowany przez wirusa :!:

Pzdr.
kierofca
Dodano
15.01.2006 01:08:00
Spróbuj wcisnąć trzech króli (CTRL+ALT+DEL) – jeśli pojawi się menedźer zadań to uruchom linię poleceń (cmd) i wklej ten plik do katalogu c:\windows\system32.

Uwaźaj: ten problem mógł zostać spowodowany przez wirusa :!:

Pzdr.
kierofca
Dodano
15.01.2006 01:08:00
dziob
Dodano:
14.01.2006 23:38:45
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1