sfc /scannow
Chciałbym wykonać w/w operację i w związku z tym mam pytania: posiadam na płycie XP SP1 i na osobnej płycie SP2. System natomiast mam XP SP2. Rozumiem, źe do napędu w czasie skanu muszę włoźyć płytę z systemem. Czy operacja ta przywróci mi pliki z SP1 i później będę musiał dograć SP2, czy w pewnym momencie poprosi mnie o drugą płytę, czy po prostu plików z SP2 nie ruszy. Sorry, ale tego nigdy nie robiłem i boję się coś zepsuć.
Odpowiedzi: 2
no właśnie a moja zintegrowana nie jest widziana przez system, źadna płyta nie jest widzian, szlag , sprawdzałem wszystkie porady i wielkie nic, moźe ktoś wie w czym problem ?? z góry dzięki
musisz mieć płytę ze zintegrowanym SP2 – w wypadku potrzeby podmiany bez tego elementu nic nie wyjdzie. Będziesz proszony o taką łasnie płytę.
Najprościej uźyć do integracji AutoStreamera – tworzy płytę bootowalną po paru kliknięciach myszą.
Warto ją stworzyć i z tego względu, źe w sytuacji jakiej teraz jesteś nie masz szans na dobranie się do systemu – w wypadku jakiejś awarii – za pomocą konsoli odzyskiwania. Z płyty bez SP2 takiego dostępu nie uzyskasz.
Najprościej uźyć do integracji AutoStreamera – tworzy płytę bootowalną po paru kliknięciach myszą.
Warto ją stworzyć i z tego względu, źe w sytuacji jakiej teraz jesteś nie masz szans na dobranie się do systemu – w wypadku jakiejś awarii – za pomocą konsoli odzyskiwania. Z płyty bez SP2 takiego dostępu nie uzyskasz.
Strona 1 / 1