sfc /scannow problem...jak to zatrzymac??
Znalazlam gdzies na forum takie polecenie ,aby wpisac w uruchom sfc /scannow .Mialo mi to pomoc w problemie z drwtsn32.exe Wobec czego sprobowalam i wpisalam to polecenie.Teraz prosi mnie o plytke z XP.Nigdy nie wkladalam plytki [nie ja instalowalam system] i nie chce sie w to bawić... [znalazlam inny pomysl na moj problem,otoz przeinstaluje sterowniki] Jak jednak mam zatrzymać to skanowanie? Za kazdym razem gdy klikam na anuluj to ostrzega mnie ,ze przy nastepnym razie prawdopodobnie bedzie koniecznosc wlozenia plytki [chyba chodzi o uruchamianie]...Jak mam zatrzymac to skanowanie bez zadnych skutkow ubocznych? Prosze o pomoc... :( Stoje w kropce i mam otwarte to skanowanie...boje sie zrobic cokolwiek ,zeby nie bylo jakis krzaczkow :rolleyes:
Odpowiedzi: 5
Jeżeli jakieś pliki na dysku nie będą się zgadzały to jak znowu uruchomisz sfc /scannow to będzie tak samo jak teraz. Dlatego tak na przyszłość: jak będziesz korzystała z tego polecenia to upewnij się że posiadasz CD z XP.
ok,dzieki,przerwalam :D Mam nadzieje ,ze przy nastepnym razie nie bedzie jakis krzaczkow uf :) Nie lubie niczego zwiazanego z wkladaniem plytki xp...dla mnie to ciemna magia ,ciemnosc :rolleyes:
Bo chodzi o włożenie cd jak znowu jakiś plik nie będzie się zgadzał. Napewno można to przerwać. Poprostu omijasz to ostrzeżenie i przerywasz skanowanie.
Jesli klikam na anuluj to pojawia sie ostrzezenie "Jesli anulujesz,system windows moze wymagac wlozenia dysku CD w przyszlosci.Czy na pewno chcesz pominac ten plik? " :wtf: i tak przy kazdym skanowanym pliku [chyba troche ich tam jest...] :wtf:
Klikasz na przycisk Anuluj i po sprawie. Skanowanie jest przerwane a systemowi nic nie będzie ;) Nic nie ryzykujesz.
Strona 1 / 1