Serwer RIS na Win XP Prof

Witam, mam takie pytanko, jak postawić serwer RIS na Win XP Prof, czy wogole jest taka mozliwosc.

W "Dodaj/Usuń składniki systemu Windows" nie ma opcji "Usługi instalacji zdalnej", a moze instalator RIS jest gdzies na plytce z instalka Win XP?

Odpowiedzi: 1

No dobra, chyba nikt za bardzo nie wie :( No to moze inaczej, mam laptopa, ostatnio siadl mi CD-ROM, stacji dyskietek tez nie mam, Windows sie nie uruchamia, oczywiscie jest sieciowka :) Ma ktos moze jakis pomysl jak zainstalowac system ?? :P
Gabi007
Dodano
30.09.2006 09:55:27
  • EL NINO 30.09.2006 22:25:24

Ciezko bedzie. Moze nawet&nbsp;bedzie&nbsp;to niewykonalne ? O ile sam laptop nie ma w BIOSie&nbsp;takiej mozliwosci - botowania z sieci.<br />Brak napedow - nie mozna zdjac partycji, formatowac, itd...<br /><br />Nie dziala system - dlaczego ? Co sie dzieje ? Co z trybem awaryjnym ? Ostatnia dobra konfiguracja ?<br />Moze postarasz sie przywrocic system do zycia ?<br />

• Gabi007 01.10.2006 12:16:26

<p>Mam opcje bootowania z sieci, tylko nie wiem wlasnie jak to zrobic.</p><p>System nie dziala, bo... po pierwsze wyskakiwaly mi jakies dziwne bledy, raz ze mam cos z pamiecia, raz ze moze to byc wirus, a innym razem jeszcze cos innego, czasami nie wlaczal sie wogole tylko restartowal, a jak mu sie udalo wlaczyc to wywalalo wlasnie te bledy, dawalam tryb awaryjny i ostatnia dobra konfiguracje ale nic nie pomagalo.<br /></p><p>Myslale ze to moze cos ze sprzetem, bo mialam tez zainstalowanego linuksa i tez sie nie chcial odpalic, na linuxsie pisalo ze cos jest z dyskiem :) Kompletna klapa, jeszcze do tego GRUB mi sie zwalil i teraz moge jedynie wejsc do biosu :))</p><p>Mam prosbe, moze wiecie jak odpalic ta instalke z sieci? Szukalam na roznych grupach i znalazlam cos o serwerze RIS, ale dalej nie wiem jak to zrobic :))&nbsp;</p>

• EL NINO 01.10.2006 16:33:08

Inny komputer z systemem serwerowym i wtedy RIS -&gt; <a href="http://www.mcmcse.com/microsoft/guides/ris.shtml" target="_blank">http://www.mcmcse.com/microsoft/guides/ris.shtml</a>

Gabi007
Dodano:
29.09.2006 19:02:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1