Serwer aktualizacji?

Witam wszystkich - jestem tu nowy. Mam taki oto problemik: W mojej firmie jest kilkadziesiąt (~35) komputerów z XP. Wyobraźcie sobie, jak to towarzystwo zachowuje się w momencie, gdy pojawi się np. SP 3. Router szaleje, kable dymią a poczty nie da się odebrać. Naszła mnie myśl, czy nie dałoby się wszystkich aktualizacji "made by M$" ściągnąć na jeden komputer pełniący rolę serwera i stamtąd pobierać do poszczególnych maszyn - coś jak repozytorium Linuksa. Znacie może jakiś sposób? Próbowałem szukać, ale poddałem się - może za wcześnie. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam Artur

Odpowiedzi: 2

Dzięki za odpowiedź. Z pobieżnej (angielski nie jest dla mnie naturalnym językiem) lektury wynika, że wynalazek chce Windows Server 2008 lub 2003 i IIS. O ile IIS jest do przełknięcia, to jednak Windows Server stanowi pewien problem. Nie ma jakiegoś rozwiązania nie M$? Nie mam Windows Server - trzeba by było toto zakupić, postawić na jakiejś dobrej maszynie i znaleźć potem sensowne zastosowanie, żeby się nie marnowało tylko do tego celu. Pozdrawiam Artur
Chcuhrak
Dodano
27.10.2008 23:45:33
WSUS http://technet.microsoft.com/en-us/wsus/default.aspx
Żółty
Dodano
27.10.2008 22:34:23
Chcuhrak
Dodano:
27.10.2008 21:13:02
Komentarzy:
2