Seagate czy IBM
Chcę kupić dysk 80GB który będzie lepszy IBM czy Seagate
Odpowiedzi: 11
Ja nosze dysk bez kieszeni.Taki na zywca wyciagniety..fije:
To, źe IBMy sa urazowe to raczej ich zaleta, jak padnie to dostajesz nowy, ja tak miałem, posypała mi sie 30 ka, dostalem 40 ke. A padł dlatego bo go nosiłem w kieszeni, teraz 40 ka siedzi sobie w kompuie czały czas i nie ma z nią źadnych problemów!
To, źe IBMy sa urazowe to raczej ich zaleta, jak padnie to dostajesz nowy, ja tak miałem, posypała mi sie 30 ka, dostalem 40 ke. A padł dlatego bo go nosiłem w kieszeni, teraz 40 ka siedzi sobie w kompuie czały czas i nie ma z nią źadnych problemów!
ja mam IBM i baracude i z obu jestem zadowolony choć przyznaje słyszałem o sporej awaryjności ibm–ów
na twoim miejscu wybrał bym dysk z jak najdłuźszą gwarancją i z pewnego zródła.
P.S.pewne zródło to takie które nie zniknie po miesiącu(chociaź w dzisiejszych czasach nic nie jest pewne) :)
na twoim miejscu wybrał bym dysk z jak najdłuźszą gwarancją i z pewnego zródła.
P.S.pewne zródło to takie które nie zniknie po miesiącu(chociaź w dzisiejszych czasach nic nie jest pewne) :)
Z dyskami IBM nie mialem do czynienia ale mam za to dwa dydki 40 Segate i jak narazie zaden mnie nie zawiodl.
Ja polecam takie jak nizej :arrow: Albo Baracuda albo WD caviar.Mam go juz 0d 4lat i bez awaryjnie.
IBM są podobno bardziej awaryjne sam uzywam Segate od kilku lat i jestem zadowolony.Są ciche i szybkie tak więc polecam Segate.
zdecydowanie z dala od IBM, kiedyś to była marka teraz te dyski się sypia na potege. Ja w sumie poleciłbym Ci napewno Maxtorka, albo Caviara z 8MB cache.
Piotr_Sz:
Chcę kupić dysk 80GB który będzie lepszy IBM czy Seagate
medzy tymi dwoma polece ci segate.ale tak to lepiej wester digital se wybierz jest bardzo dobry mam podobną cene to maxtora a jast taki samiuśki :wink: :wink:
tylko seagate – jest o wieleee cichszy... :)
przeczytaj sobie tez ten topic : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7131&highlight=dysk
przeczytaj sobie tez ten topic : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7131&highlight=dysk
A musi byc koniecznie Seagate albo IBM :?:
Ja polecam Maxtory, są wprawdzie odrobinę droźsze, ale bardzo dobre.
A jeźeli mowa juź o Seagate i IBM, obie firmy maja zwolenników i przeciwników. ja osobiście wolę IBM.
Ja polecam Maxtory, są wprawdzie odrobinę droźsze, ale bardzo dobre.
A jeźeli mowa juź o Seagate i IBM, obie firmy maja zwolenników i przeciwników. ja osobiście wolę IBM.
polecam ci seagate 80 mb i mozesz kupic z 8 mb cache jest szybszy :lol: :lol: :lol:
Strona 1 / 1