Seagate Baracuda V ( glosne wyłączanie )

Witam,
problem lezy w tym ze moj dysk podczas wyłączania wydaje z siebie dzwięki zarezerwowane dla trącego metalu.

albo czegos w tym stylu.

Nie zdarza sie to za kaźdym razem....
moi znajomi twierdza ze to "parkowanie głowic"
ale one chyba parkuja za kazdym razem
tak czy inaczej co mam zrobić z tym "fantem"
dysk jest na gwarancji ale nie mam gdzie zbackupowac 120 GB danych.

Pozdrawiam
HELP i czy to jest "normalne" przy takich dyskach bo za kazdym razem szlag mnie trafia jak to słysze... :(
Pozdro.

Odpowiedzi: 8

Dobrze źe się udało :wink: :wink: :wink:
PgX
Dodano
16.12.2003 22:22:47
Wymienili na Szybszy ! :)
Dziex za INFO !
Visa
Dodano
16.12.2003 20:59:12
Visa:
Problem w tym ze ten dysk potrafi sie 15 razy z rzedu poprawnie wyłączyć a za 16 zaskrzypieć. moźliwe ze im bedzie chodził dobrze i wezmą mnie za wyłudzacza.....

Co za świat.

Ehh... Masz rację w niektórych serwisach są róźnego rodaju "chłakjerzy" i wszystkich traktóją jak debili. Ale ja mam jedno zaufane miejsce z zaje*fajną obsługą. Nazywa się PcNet (to w Olsztynie) :D
PgX
Dodano
01.12.2003 15:07:20
zrobiłem mały backup ale na 15 GB juto biore dysk i smigam do Actionu ( taka churtownia ) tam gdzie kupiłem dysk.
w sumie filmy moźna ściągnąć.
Problem w tym ze ten dysk potrafi sie 15 razy z rzedu poprawnie wyłączyć a za 16 zaskrzypieć. moźliwe ze im bedzie chodził dobrze i wezmą mnie za wyłudzacza.....

Co za świat.
Visa
Dodano
01.12.2003 01:54:27
Ale to wtedy trzeba dobrze ze sprzedawcą pogadać i napewno skopiuje. Jakieś 3 lata temu zaczął mi skrzypieć dysk i bez problemu skopiowano mi całą zawartość na nowy.
SLAY3R
Dodano
01.12.2003 00:14:52
Visa:

Mam nadzieje ze mi przegraja na nowy dysk dane jak będą mi wymieniać.
Zarąbał bym chyba....

nie licz na to ;) wgwarancji masz zapewne napisane, źe sklep nie odpowiada za dane zapisane na nośniku – tak więc nikomu się nie będzie chciało kopiować takich ilości danych :)
The_judge
Dodano
01.12.2003 00:09:53
Ide jutro do Actionu, ale kto ich tam wie...
całe szczęśćie ze mam 15 GB jeszcze na innym dysku – z tym z kolei nigdy nie było zadnych problemów.
Mam nadzieje ze mi przegraja na nowy dysk dane jak będą mi wymieniać.
Zarąbał bym chyba....
Visa
Dodano
30.11.2003 21:41:53
Głowice muszą się zaparkować przy wyłączaniu kompa bo inaczej dysk się uszkodzi. Ja równieź mam baracude ale mi tam cichutko parkuje głowice. Na twoim miejscu poszedłbym do kogoś kto ma identyczny dysk i posłuchał u niego, ale jak nie masz do kogo pójść to idź do serwisu :roll:
PgX
Dodano
30.11.2003 21:34:52
Visa
Dodano:
30.11.2003 21:16:42
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1