Scandisk
Mam teź problem ze sprawdzeniem błędów. Gdy zaznaczam opcję – automatycznie napraw błędy – i ponownie uruchamiam komputer, zaraz po pojawieniu się niebieskiej planszy komputer restartuje się. Jedynym wyjściem jest ESC. Czym to moźe być spowodowane?
Odpowiedzi: 20
róźnice stabilności są ogromne. Win 98 na moim PC zachowywał się jak domino. jak jedna rzecz się sypneła to zaraz sypała się reszta. niestety nie prowadzę kronik błędów więc tego nie udokumentuje. jak przesiadłem się na xp to jest zupełnie inny komfort pracy. dla mnie była kolosalna róźnica
Dlaczego? Jest jakas kolosalna róźnica? Moźesz to udokumentować?
to pewnie masz XP. pogrzeb na 98 to się nie wygrzebiesz :wink:
OT:
W tej sytuacji nie, dodać moge, ze to nade wszystko delikatne okreslenie tego kolesia z linkowanego tematu
PS: Ja tam grzebe gdzie popadnie (bez zbedych dopowiedzen prosze) :mrgreen: i jakos system nigdy "wingrozą" nazywać nie musialem.
Daimos:
...czy określenie kogoś "Głąb" nie koliduje z regulaminem??
W tej sytuacji nie, dodać moge, ze to nade wszystko delikatne okreslenie tego kolesia z linkowanego tematu
PS: Ja tam grzebe gdzie popadnie (bez zbedych dopowiedzen prosze) :mrgreen: i jakos system nigdy "wingrozą" nazywać nie musialem.
Albo kurna: "user zainstalowal jakis gowniany program, napisany na kolanie miedzy jednym browcem a drugim" :wink: .Rebe:
To samo co "user znowu coś spieprzył", ale znacznie lepiej brzmi.
:shock: ja sobie tylko zarzartowałem. przepraszam. juź nie będę. po prostu miałem parę razy sytułacje źe jak nie zaglądałem w niektóre rejony windowsa to wszystko działało ale jak chciałem wersje sterowników zobaczyć to wyskakiwały okienka.takźe wniosek: ni tykać jak działa.
Daimos:
niekoniecznie user musiał coś spsuć. windows ma to do siebie źe programy dawno nie otwierane samoistnie degenerują swój kod tak by przy następnym uruchomieniu z dumą wyświetlić niebieski ekran :lol:
mógłbyś to rozwinąć ?
Ze szczególnym uwazględnieniem związku "degeneracji kodu programów" z windowsem.
niekoniecznie user musiał coś spsuć. windows ma to do siebie źe programy dawno nie otwierane samoistnie degenerują swój kod tak by przy następnym uruchomieniu z dumą wyświetlić niebieski ekran :lol:
EL NINO:
Przyjacielu, nie pytam o znaczenie slowa "wingroza". Jesli nie potrafisz zrozumiec pytania, zadam je w bardziej przyswajalnej formia – co wedlug Ciebie znaczy okreslenie "wina systemu Windows" ?
Mogę odpowiedzieć ? – I tak odpowiem :lol:
To samo co "user znowu coś spieprzył", ale znacznie lepiej brzmi.
dzięki za przyswajalną formie. wina wingrozy oznacza to źe znowu coś pochrzanło się w tym pięknym systemie i nie chce działać. chleb powszedni innymi słowy :D
Przyjacielu, nie pytam o znaczenie slowa "wingroza". Jesli nie potrafisz zrozumiec pytania, zadam je w bardziej przyswajalnej formia – co wedlug Ciebie znaczy okreslenie "wina systemu Windows" ?
no co to moźe być Wingroza? na pewno linux albo sunsystems :lol:
tylko po formacie widać dobrze źe to sprzęt leźy a nie Windows. odpada w ten sposób połowa moźliwych awarii :wink:
Co to znaczy ?Daimos:
wina wingrozy
Daimos:
jak siedział RAM to mogło się buraczyć pomimo prób naprawy. format jest lekiem na całe zło :wink: . a po formacie widać czy to wina wingrozy czy sprzętu.
Tyle, źe jak RAM stał to i format nie pomoźe, bo jakoś on RAM–u nie naprawia – ciekawe dlaczego ? :lol:
jak siedział RAM to mogło się buraczyć pomimo prób naprawy. format jest lekiem na całe zło :wink: . a po formacie widać czy to wina wingrozy czy sprzętu.
tylko czy określenie kogoś "Głąb" nie koliduje z regulaminem??
tylko czy określenie kogoś "Głąb" nie koliduje z regulaminem??
EL NINO:
Nie znasz sie kurna Rebe. Powinno sie formatowac :P .
P.S. Przynajmniej Głąb tak robi http://www.wiruszone.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=2043 :mrgreen: .
zobaczylem post factum to i moja niewiedza wyszła na jaw.
EL NINO:
P.S. Przynajmniej Głąb tak robi http://www.wiruszone.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=2043 :mrgreen: .
Tylko tam "Siedział RAM" , a tu nie wiemy jaki jest stan pamięci :mrgreen:
1ter:
Mam teź problem ze sprawdzeniem błędów. Gdy zaznaczam opcję – automatycznie napraw błędy – i ponownie uruchamiam komputer, zaraz po pojawieniu się niebieskiej planszy komputer restartuje się. Jedynym wyjściem jest ESC. Czym to moźe być spowodowane?
Np. błędami na dysku.Spróbuj wykonać chkdsk z konsoli odzyskiwania.