Scandisk i wykryte bledy
Mialem wlaczonego emula, soulseeka i do tego wlaczylem sobie skaner online mks_vir. Skaner sciagnal sobie silnik na mojego kompa, i zacal pracowac. Po parunastu chwilach komp sie zacial. Stanal w miejscu nie mozna bylo niczego wlaczyc, nawet mysz sie nie ruszala. Zrestartowalem go. I podczas skanowania wyskoczyly mi bledy w:
\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5
i w pod tym zrodlem byla cala lista plikow najrozniejszych od jpg przez txt itp itd. Bylo tez kilka rzeczy zweiazanych wlasnie ze skanerem mks.
wyskoczyly bledy skaner cos poucinal, pozmienial i pojechal dalej. Ale przy 79% wyskoczylo cos takiego
"system windows zastapil uszkodzone klastry w pliku \windows\inf\iis.inf o nazwie (null).
i w tym miejscu skaner stanal na dobre. Sprobowalem i zrestartowalem kompa jeszcze raz i znow identyczna sytuacja stanal na 79% z tym samym komunikatem co wyzej.
EDIT: dodam jeszcze ze dodalem witryne skanera online do witryn zaufanych. Wczesniej skanowalem kompa tez skanerem mks i nic sie nie dzialo takiego.
Prosze o pomoc.
\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5
i w pod tym zrodlem byla cala lista plikow najrozniejszych od jpg przez txt itp itd. Bylo tez kilka rzeczy zweiazanych wlasnie ze skanerem mks.
wyskoczyly bledy skaner cos poucinal, pozmienial i pojechal dalej. Ale przy 79% wyskoczylo cos takiego
"system windows zastapil uszkodzone klastry w pliku \windows\inf\iis.inf o nazwie (null).
i w tym miejscu skaner stanal na dobre. Sprobowalem i zrestartowalem kompa jeszcze raz i znow identyczna sytuacja stanal na 79% z tym samym komunikatem co wyzej.
EDIT: dodam jeszcze ze dodalem witryne skanera online do witryn zaufanych. Wczesniej skanowalem kompa tez skanerem mks i nic sie nie dzialo takiego.
Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 3
Komendę, którą podał gusioo moźesz równie dobrze zastosować w Wierszu polecenia spod działającego systemu, z tym jedynie, źe o pozwolenie na skanowanie po restarcie zostaniesz zapytany.
tego kompa mam od miesiaca. System zainstalowali mi w sklepie w ktorym go kupowalem i sam na chwile obecna nie mam plyty win xp. Co w tej sytuacji ? Jest jakas inna mozliwosc naprawienia tego ?
chkdsk /p /r z Konsoli Odzyskiwania (odpal kompa z CD)
Strona 1 / 1