scandisk–dziwny komunikat
Gdy zresetuję kompa i po uruchomieniu włańcza się program scandisk tak jak po kaźdym resecie.Ale u mnie pisze taki komunikat:Program Scandisk nie moźe odczytać ostatniego klastera z dysku C.Klaster jest uszkodzony lub niewłaściwie skofigurowano system.Być moźe poprawne działanie dysku C wymaga włączenia bloku LBA,lub partycja dysku jest oznaczona niepoprawnie jako 'non–LBA'.W przypadku błędnej konfiguracji ustawienia LBA lub typy partycji dyskó moźe nastąpić utrata danych.Sprawdz ustawienia BIOSu.
I co mam zrobić?Proszę o pomoc.Mam windowsa 98.Niedawno go instlowałem a na początku miałem XP :wink:
I co mam zrobić?Proszę o pomoc.Mam windowsa 98.Niedawno go instlowałem a na początku miałem XP :wink:
Odpowiedzi: 4
ja tez to mialem nie zainstalujesz od nowa xpeka musisz pokasowac wszystkie partycje w fdisku i porobic od nowa
A jeźeli tą prtycję C usunę w komendzie fdisk i sformatuję do powienien mi się pokazywać jeszcze ten komunikat czy juź naprawdę muszę to zrobić w biosie :( :( I powiedz konecznie gdzie to się znajduje :!: :!: :!:
a gdzie jest ta opcja LBA w biosie?Proszę dokładnie powiedzieć(szczegółowo) :!: :!: :!:
Wydaje mi sie źe musisz w biosie przestawić opcje LBA na odwrotną niź teraz masz. Ale uwaźaj. Zrób backup danych (tych waźnych :D ). Bo czasami sie kasują.
Strona 1 / 1