SB Live 5.1
Mam SB Live 5.1 i procek Celeron 700 (podkręcony na 867).
Zauwaźyłem źe w grach jak dam dźwiek na najgorsza jakość lub wyłacze wogóle to gra prawie dwa razy szybciej chodzi. Rozumie źe procek musi sie napocić aby wytworzć dobry dźwiek ale czy aź taka duźa róźnica, przecieź dźwiękiem ma sie zajmować SB. Najlepiej jest jak wogóle wyciągne SB z kompa i działam na zintegrowanej no ale bez przesady kupiłem to chce uź ywać. Nie zaleźy to od sterów bo próbowałem na wszystkich a duźo i tak ich nie ma :) Czy mam coś nie tak, czy to jest normal? ma zasłaby procek ?
Arrigato
Zauwaźyłem źe w grach jak dam dźwiek na najgorsza jakość lub wyłacze wogóle to gra prawie dwa razy szybciej chodzi. Rozumie źe procek musi sie napocić aby wytworzć dobry dźwiek ale czy aź taka duźa róźnica, przecieź dźwiękiem ma sie zajmować SB. Najlepiej jest jak wogóle wyciągne SB z kompa i działam na zintegrowanej no ale bez przesady kupiłem to chce uź ywać. Nie zaleźy to od sterów bo próbowałem na wszystkich a duźo i tak ich nie ma :) Czy mam coś nie tak, czy to jest normal? ma zasłaby procek ?
Arrigato
Odpowiedzi: 6
Z tego zo o niej przeczytałem to nie powinna.
Qrde, nie wiem w czym moźe leźeć problem. Ale moźesz zrobić test (i sprawdzićczy to jest napewno wina SB Live!). Wstaw ją do innego kompa o podobnym konfigu i sprawdź.
Moźliwe jest źe SB gryzie się z jakimś innym sprzętem, sprawdź czy nie zajmuje tego samego IRQ co inne urządzenie.
Qrde, nie wiem w czym moźe leźeć problem. Ale moźesz zrobić test (i sprawdzićczy to jest napewno wina SB Live!). Wstaw ją do innego kompa o podobnym konfigu i sprawdź.
Moźliwe jest źe SB gryzie się z jakimś innym sprzętem, sprawdź czy nie zajmuje tego samego IRQ co inne urządzenie.
A czy płyta ASUS P4S533–E powinna spowalniać?
Tak mi się wydaje, 2 płyty główne temu miałem taką co bardzo spowalniała mi grafikę więc w tym przypadku pewnie jest tak samo.
Moźesz jeszcze spróbować zaktualizować bios w płycie.
Moźesz jeszcze spróbować zaktualizować bios w płycie.
No teź tak myśle bo moja płyta to... ehh szkoda klawiszy na klawierce
No dzieki , utwierdziłeś mnie , trza zbierac na płyte :(
No dzieki , utwierdziłeś mnie , trza zbierac na płyte :(
A co zrobić źeby live mniej spowalniał?
Myślę, źe winę ponosi twoja opłyta główna. Karta graficzna, muzyczna i co tam jeszcze masz, wszystko komunikuje się w tej samej chwili i na część danych nie wystarcza miejsca, dlatego giery chodzą wolniej.
Tak mi się przynajmniej wydaje, bo niemoźliwe jest źeby live spowalniał kompa tak mocno.
Tak mi się przynajmniej wydaje, bo niemoźliwe jest źeby live spowalniał kompa tak mocno.
Strona 1 / 1