SB Live 5.1+ Creative Inspire 580
Mam taki mały dylemat, a mianowice chodzi o to, źe nie mogę ustawić, aby wszystkie pięć głośników działały jak naleźy. Jeśli ustawię za pomocą Creative PlayCentera opcję, aby szły wszystkie pięć to tylnie głośniki idą, ale strasznie przytłumione. Jeśli to wyłączę to dzwięk rozkłada się na cztery głośniki równomiernie, za wyjątkiem centralnego głośnika, który milczy. A na teście wykrywa wszystkie pięć, jednak później działają tylko cztery.
I czy jest w ustawieniach jakaś opcja do włączania pieciu głosników naraz, czy tylko jest to moźliwe dzięki Creative PlayCenter?
I czy jest w ustawieniach jakaś opcja do włączania pieciu głosników naraz, czy tylko jest to moźliwe dzięki Creative PlayCenter?
Odpowiedzi: 10
Huh, ruszylem muzgownica – znalazlem :)) Juz nie trza screena.
Nareszcie wszystko OK, mam nadzieje ze juz zaden zonk mnie nie spotka.
THX :)
Nareszcie wszystko OK, mam nadzieje ze juz zaden zonk mnie nie spotka.
THX :)
SLAY3R ja mam dokladnie taki sam problem jak jest opisywany w tym temacie ...
Juz all czaje, tylko teraz prosilbym o screena bo nie moge znajsc tego "CMSS" ... albo o dokladni wytlumaczenie bo albo jestem slepy i nie widze, albo rzeczywiscie tepy ...
Juz all czaje, tylko teraz prosilbym o screena bo nie moge znajsc tego "CMSS" ... albo o dokladni wytlumaczenie bo albo jestem slepy i nie widze, albo rzeczywiscie tepy ...
W XP ten taskbar kiepsko u mnie chodzi, niby się odpala, a jak na niego najechać kursorem to nie chce się rozwijać, albo zaraz się chowa zanim coś wybiore, więc juz od dawna nie uźywam. Poza tym nie przypominam sobie źeby w sterach na 2000/XP była tam funkcja watch movie. :roll:
Jeźeli tak ci zaleźny a watch movie to jest jak masz włączony creative taskbar to w nim znajdziesz watch...
Ano faktycznie jest, zwracam honor :wink: tylko tak ukryte, źeby nigdy nie znaleść :evil: Poza tym to nie jest funkcja watch movie tylko po prostu włącza centralny głosnik. Na sterach pod 9x opcja watch movie zmieniała całkowicie brzmienie i rozkład dzwieków w głośnikach a tu jak widze tylko włącza się centralny głośnik, ale to i tak lepiej niź cisza :)
fije:
Natomiast pod 2000/XP nie wiadomo dlaczego nie ma opcji watch movie.
A jest.
Tylko źeby ją załączyć (a zwie się CMSS) trzeba najpierw uruchomić Creative Play Center'a i wnim (w tej wersji mini) jest u dału małymi literami napisane CMSS klikasz i włączasz.
Jak nie znajdziesz to zapodam ci screena, ale to dopiero jutro Live'a mam w drugim kompie.
Tez mam podobny zestaw i sprawa sie ma następująco:
To jest kwestia sterowników. Na przykład pod 9x Creative wypóścił takie sterowniki ze w Surround mixerze jest opcja watch movie i wtedy włącza się centralny głośnik, a pozostałe 4 zmieniają swój dzwięk troche. W grach bedzie dolby tylko jesli gra ma opcje EAX i wtedy sam sie centralny głośnik załącza. Natomiast pod 2000/XP nie wiadomo dlaczego nie ma opcji watch movie, wiec nie ma szans obejrzec filmu z centralnym głosnikiem, w grach tak samo jak na 9x. Szukałem juź wiele razy na stronach Creativa, ale niesety nie ma i chyba nie bedzie dostepna opcja watch movie, poza tym jest mniej bajerów "enviromental" niz w wersji na 9x
To jest kwestia sterowników. Na przykład pod 9x Creative wypóścił takie sterowniki ze w Surround mixerze jest opcja watch movie i wtedy włącza się centralny głośnik, a pozostałe 4 zmieniają swój dzwięk troche. W grach bedzie dolby tylko jesli gra ma opcje EAX i wtedy sam sie centralny głośnik załącza. Natomiast pod 2000/XP nie wiadomo dlaczego nie ma opcji watch movie, wiec nie ma szans obejrzec filmu z centralnym głosnikiem, w grach tak samo jak na 9x. Szukałem juź wiele razy na stronach Creativa, ale niesety nie ma i chyba nie bedzie dostepna opcja watch movie, poza tym jest mniej bajerów "enviromental" niz w wersji na 9x
Balans jest beznadziejny bo zamiast podgłośnić np tylne głosniki to on wycisza przednie i wyrównuje do poziomu tylnich.
Co do media center moźesz ustawić balans na tylnie gósniki a piaty głośnik centralny wykorzystywany jest tylko w grach z EAX i jak oglądasz filmy na DVD
Są pluginy do winampa do sterowania wszystkimi głośnikami. Ja osobiście sobie odpuściłem bo efekt jest nieciekawy.
Strona 1 / 1