SAMSUNG 80GB 7200–problem drop frames firewire!!
Mam od niedawna nowy dysk HDD Samsunga 80GB.
Podłączyłem, zrobiłem partycje,formatowałem,itd.
Dysk podczas zgrywania na niego przez FIREWIRE gubią się klatki.Dysk jest ogólnie zamulony..nie wiem co zrobiłem źle.zrobiłem na nim 2 partycje NTFS!
Podczas przegrywania pliku z jednej na drugą partycje tego nowego dysku plik kopiuje się 2 razy dłuźej niź na moim stary dysku!!!!
Na serio nie znam się na tych wszystkich listwach na płycie głównej ale moźe podłączyłem go źle.mogę przechowywać na nim dane i bez problemu się otwieraja ale bardzo waźna jest dla mnie sprawa zgrywania materiału wideo na ten dysk! a pojawiaja sie "drop frames"podczas nagrywania na dysk co na starym dysku nigdy mi się nie przytrafiało.
I jeszcze jedno–nie umiałem zainstalować tego dysku wcześniej i zainstalowałem na nim od razu WINDOWSA home edition–w taki sposób źe na kompie miałem 2 systemy!wywaliłem tego windowsa sformatowałem ten nowy dysk–i pokazuje się na początku uruchamiania kompa czarny ekran a na nim źe mam nadal wybierać te systemy.Ale tamtego juz nie ma..jak wywalić ten boot do nie istniejącego systemu?
Podłączyłem, zrobiłem partycje,formatowałem,itd.
Dysk podczas zgrywania na niego przez FIREWIRE gubią się klatki.Dysk jest ogólnie zamulony..nie wiem co zrobiłem źle.zrobiłem na nim 2 partycje NTFS!
Podczas przegrywania pliku z jednej na drugą partycje tego nowego dysku plik kopiuje się 2 razy dłuźej niź na moim stary dysku!!!!
Na serio nie znam się na tych wszystkich listwach na płycie głównej ale moźe podłączyłem go źle.mogę przechowywać na nim dane i bez problemu się otwieraja ale bardzo waźna jest dla mnie sprawa zgrywania materiału wideo na ten dysk! a pojawiaja sie "drop frames"podczas nagrywania na dysk co na starym dysku nigdy mi się nie przytrafiało.
I jeszcze jedno–nie umiałem zainstalować tego dysku wcześniej i zainstalowałem na nim od razu WINDOWSA home edition–w taki sposób źe na kompie miałem 2 systemy!wywaliłem tego windowsa sformatowałem ten nowy dysk–i pokazuje się na początku uruchamiania kompa czarny ekran a na nim źe mam nadal wybierać te systemy.Ale tamtego juz nie ma..jak wywalić ten boot do nie istniejącego systemu?
Odpowiedzi: 3
sprawdzilem dysk programem HDTACH 2.7. Wskazał mi źe dysk ma szybkość absurdalną –>
Read speed – maximum 3.3 M/s CPU unitialization 1,8%.
Sprawdziłem mój stary dysk było 52M/s!!!! CPU unitialization 4,7 %.
To znaczna róźnica. Chyba źle go podpiołem.
Pod złą taśmę???!!
A moźe to kwestia sterowników.
Read speed – maximum 3.3 M/s CPU unitialization 1,8%.
Sprawdziłem mój stary dysk było 52M/s!!!! CPU unitialization 4,7 %.
To znaczna róźnica. Chyba źle go podpiołem.
Pod złą taśmę???!!
A moźe to kwestia sterowników.
ten link co podajesz nic nowego dla mnie nie mowi.nie mam takiego problemu jak kolega z tamtego wątku.moj dysk chodzi dosyc poprawnie..ale podczas wgrywania materiału wideo jest problem...wtedy wychodzi źe jest coś nie tak z tym dyskiem.
moźe to kwestia źle podłączonej taśmy,...nie wiem.
moźe to kwestia źle podłączonej taśmy,...nie wiem.
Tryb pracy w BIOSie ustaw na auto
Przeczytaj
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26250
Sprawdz dysk pod katem bledow na nim wystepujacych
Co do menu wyboru to przeczytaj w archiwum o boot.ini i jego funkcji, a wszystkiego sie dowiesz
Przeczytaj
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26250
Sprawdz dysk pod katem bledow na nim wystepujacych
Co do menu wyboru to przeczytaj w archiwum o boot.ini i jego funkcji, a wszystkiego sie dowiesz
Strona 1 / 1