Samoczynny restart komputera
Mam problem. Pracując w systemie WINDOWS XP po jakimś dłuzszym czasie restartuje mi się komputer. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. co mam w tej sytuacji zrobić. Bardzo proszę o waszą pomoc.
Odpowiedzi: 10
Coraz bliźej do .......zasilacza i problemów z nim.
Choć to cały czas tylko gdybanie z braku danych.
Choć to cały czas tylko gdybanie z braku danych.
Coz.. mam odznaczone "Automatycznie uruchom ponownie"(w razie awarii) tymczasem przed chwila komputer sie zrestartowal bez wyswietlenia jakiejkolwiek informacji o bledzie, o czymkolwiek :(
W dzienniku zdarzen tez nic podejrzanego nie widze.
W dzienniku zdarzen tez nic podejrzanego nie widze.
e...tam.
Nie będę wnikał czy 73 stopnie to duźo, bo ....specyfikacja Intela czeka na chętnych do lektury.
Natomiast problemem moźe być ustawienie alertu termicznego w BIOS–ie i od sprawdzenia tego ustawienia bym zaczął. Jeźeli da się te 70+ z nim powiązać to pierwszy krok będzie zrobiony.
Nie będę wnikał czy 73 stopnie to duźo, bo ....specyfikacja Intela czeka na chętnych do lektury.
Natomiast problemem moźe być ustawienie alertu termicznego w BIOS–ie i od sprawdzenia tego ustawienia bym zaczął. Jeźeli da się te 70+ z nim powiązać to pierwszy krok będzie zrobiony.
Bios pokazuje 62 – tu sie troche uspokoilem.
Sprawdz.. moge go rozkrecic ale jak mam dojsc do tego co jest nie w porzadku ? :)
Po drugie nie mam zielonego pojecia czy faktycznie wina lezy w tym.
Sprawdz.. moge go rozkrecic ale jak mam dojsc do tego co jest nie w porzadku ? :)
Po drugie nie mam zielonego pojecia czy faktycznie wina lezy w tym.
Napewno nie jest w normie. Sprawdz jeszcze co Bios pokazuje bo moze to być przeklamanie czujnika. Sprawdz czy z wentylatorem na procu wszystko ok.
Hmm moze przed kolejnym formatem poczekam az problem znowu wystapi (to sie zdarza sporadycznie, ale w najmniej odpowiednich momentach) , tym razem skopiuje inf. z BSOD–a.
Edit : Czy temperatura procka na poziomie 73,5 st(przynajmniej tyle zmierzyla Sandra Lite)jest w normie? Mowa o PIV 3.0.
Zasilacz tez pracuje jak odkurzac.
Edit : Czy temperatura procka na poziomie 73,5 st(przynajmniej tyle zmierzyla Sandra Lite)jest w normie? Mowa o PIV 3.0.
Zasilacz tez pracuje jak odkurzac.
Miałem dokładnie ten sam problem.
Kilka linijek niźej chyba nawet jest.
Ja rozwiąźałem go dzięki płycie win 98.
Botujesz:
1. fdisk/mbr
2. format c: /u
3. instalujesz XP SP2
4. wyłączasz aktualizacje automatyczną i po wszystkim.
Powodzenia.
Kilka linijek niźej chyba nawet jest.
Ja rozwiąźałem go dzięki płycie win 98.
Botujesz:
1. fdisk/mbr
2. format c: /u
3. instalujesz XP SP2
4. wyłączasz aktualizacje automatyczną i po wszystkim.
Powodzenia.
Zamiast zrobic to co Rebe sugerowal, formatuj do skutku. Moze kiedys sie uda :P .
Mam dokladnie ten sam problem od dluzszego czasu. Dzis sformatowalem dysk, zrobilem system cacy od nowa i .. to samo ! Zwariuje, naprawde :(
Wymuś BSOD–a – mój komputer –zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie i odznaczyć "uruchom ponownei w razie awarii.
Na ekranie, który się zamiast restartu pojawi będą informacje o numerze błędu i ew. podejrzanym pliku – to juź będzie jakaś wskazówka co dalej.
moźesz ównieź przejrzeć logi – panel sterowania – narzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń i zobaczyć czy i jakie łedy się tam pojawiają.
Na ekranie, który się zamiast restartu pojawi będą informacje o numerze błędu i ew. podejrzanym pliku – to juź będzie jakaś wskazówka co dalej.
moźesz ównieź przejrzeć logi – panel sterowania – narzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń i zobaczyć czy i jakie łedy się tam pojawiają.
Strona 1 / 1