Samoczynne wylanczanie dysku twardego

Witam

Mam problem mam dysk twardy WD 80Gb Athlona 1GHZ plyta K7VZA nagrywarka LG 523252 grafa GeForce 2 MX i zauwazylem ze jesli kozystam z nagrywarki i innych programow dysk mi sie wylancza i slychac jak sie po chwili wlancza przy wykrywaniu pamieci i sprzetu Co to moze byc???

Najczęstszą przyczyną restartów systemu XP przy próbie zamykania są starsze programy do nagrywania (np. Direct CD). Jeśli system często ci się restartuje bez powodu, być moźe masz zaznaczone "Automatically restart" w zakładce "Startup and Recovery" (System Properities). W takim przypadku w razie jakiegokolwiek błędu system będzie się automatycznie restartował. Odznacz tę opcję.

Gdzie mozna znalesc ""Automatically restart" w zakładce "Startup and Recovery" (System Properities)"

Odpowiedzi: 5

Ukey:
Seeker:
rmj:
Gdzie mozna znalesc ""Automatically restart" w zakładce "Startup and Recovery" (System Properities)"

Start :arrow: panel sterowania :arrow: system :arrow: zaawansowane :arrow: uruchamianie, odzyskiwanie :arrow: ustawienia , odhacz "automatycznie uruchom ponownie"

Ja jak to odzaznacze to mi wyskakuje niebieski ekran a jak mam zaznaczone to system mi sie restartuje ale to z powodu zbyt wysokiej temperatury albo za zlaby zasilacz. Tego juz nie wiem czemu ale tak na poboku to co to moze byc zasilacz czy temperatury max 60 podczas grania

No i prawidłowo się zachowuje, jak to mówią : albo rybka , albo pipka, czyli, albo chcesz znać komunikat błąd opisujący i coś z tym zrobić, albo Ci to wisi i wolisz restarty
Seeker
Dodano
13.09.2004 22:58:21
Seeker:
rmj:

Start :arrow: panel sterowania :arrow: system :arrow: zaawansowane :arrow: uruchamianie, odzyskiwanie :arrow: ustawienia , odhacz "automatycznie uruchom ponownie"

Ja jak to odzaznacze to mi wyskakuje niebieski ekran a jak mam zaznaczone to system mi sie restartuje ale to z powodu zbyt wysokiej temperatury albo za zlaby zasilacz. Tego juz nie wiem czemu ale tak na poboku to co to moze byc zasilacz czy temperatury max 60 podczas grania
Ukey
Dodano
13.09.2004 22:54:30
rmj:

Seeker
Dodano
13.09.2004 22:47:24
najprawdopodobniej masz za slaby zasilacz.... podczas nagrywania PLyt pobor mocy Napedu zwieksza sie.... zasilacz jesli nie jest sobie w stanie poradzic z poborem Odlacza urzadzenia.......
jeszcze jedno jesli masz podkrecona magistrale powroc do pierwotnego stanu
TzaR
Dodano
13.09.2004 22:36:07
Ale o co chodzi? :?: :shock:
Najpierw pytasz i za chwilę odpowiadasz sam sobie?
Że się tak spytam , o co się pytasz tak cyklicznie, okresowo ha ? :roll:
Seeker
Dodano
12.09.2004 22:22:31
rmj
Dodano:
12.09.2004 16:22:08
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1