Samoczynne resetowanie się komputera !

Witam. Mam prośbę do Was.
Od jakiegoś czasu komp samoczynnie się resetuje.Robiłam format – nic nie dało. Czasami pojawia mi sie niebieska plansza o buforowaniu w BIOS–ie, jak to zmienic ?

Odpowiedzi: 9

Szukajkę forumową masz ?

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22917&highlight=less

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31676&highlight=less

i wiele innych
MarcinX
Dodano
26.07.2005 19:41:39
Dobra, dobra, nie denrwujcie sie tak :)
komunikat z niebieskiego ekranu
driver_irql_not_less_or_equal
STOP – 0 x 000000D1 i tyle ...
Vertigo
Dodano
26.07.2005 18:58:07
Tresc komunikatu z "minidump" nic nie mowi. To standardowy komunikat informujacy o zrzucie informacji ktore mozesz wyslac do M$.
Najwazniejsze dla nas sa informacje z niebieskiego ekranu: numer bledu STOP, ewentualna dodatkowa informacja o pliku wywolujacym ten blad.

Jesli nic nie ma, pozostaje czekac. Ty zas w miedzyczasie przypomnij sobie czy zmienialas sterowniki, czy dokladalas/zmienialas bebechy w srodku, kiedy ostatnio odkurzalas kompa w srodku, doinstalowany soft po ktorego instalacji zaczely pojawiac sie restarty, itd. Wszystko co moze byc wazne.

P.S. Vertigo, pierwszy czy nie pierwszy raz, jakies informacje trzeba przekazac, lub przynajmniej spelniac jakies otrzymywane wskazowki :wink: .
EL NINO
Dodano
25.07.2005 19:53:58
Proszę o wybaczenie, jestem tutaj pierwszy raz, odrobinę zroumienia :)
Streszczam się – Komp mi sie samoczynnie resetuje. A potem wyswietla sie komunikat zeby wyslac raport o bledach do microsoftu i ze do tego zostana dolaczone pliki C:\WINDOWS\Minidump\Mini030205–02.dmpi C:\DOCUME~1\Nowak\Ustawi~1\Temp\wer4.tmp.div06\sysdata.xmlkto

Jak mi poradził znajomy, wylączyłam raportowanie błędu, w panelu sterowania ustawiłam w systemie w opcjach zaawansowanych Small Memeory Dump, wlasciwie ustawiłam None (brak). A i odznaczyłam automatyczne włączanie sie kompa, aby przy nastepnym resecie, moc spokojnie odczytac kominikat z niebieskiego ekranu na którym jest kod. Na razie sie nie resetuje, ale co to moze oznaczać ?Z góry dziękuje.
Vertigo
Dodano
25.07.2005 14:21:42
My o zupie, Ty o ........ – a moźe jednak skorzystasz z linka przez EL NINO wskazanego i zastosujesz się do wzoru?
Póki tego nie zrobisz puty na źadną merytoryczną odpowiedź nie licz.
Rebe
Dodano
24.07.2005 22:04:43
plansza pojawia się bardzo rzadko(przy resetowniu, oczywiscie). I pierwszy raz się z nią spotykam, jak juź sie komp zresetuje, to zanim sie uruchomi od nowa, pojawia sie czasem ta plansza. I teraz drugi problem, bo pojawia sie ona czasami na 10 sekund ( i zdąźyłam przeczytać jedynie tyle, ze w bios–sie mam wylaczyc buforowanie ), a czasami ta słynna plansza pojawi sie zaledwie na sekunde i nic nie zdąze przeczytac ...
Vertigo
Dodano
24.07.2005 22:01:07
Vertigo:
Czasami pojawia mi sie niebieska plansza o buforowaniu w BIOS–ie
Pominmy to "buforowanie", ale podaj caly komunikat widoczny na tym niebieskim.
Rebe pisze o tym –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22587
EL NINO
Dodano
24.07.2005 21:37:05
temperatury, 46 stopni na procesorze, 42 na dysku.
Vertigo
Dodano
24.07.2005 20:51:24
Poniewaź nie mam dziś nastroju to napisze krótko:
Chcesz Vertigo by ktoś Ci pomógl to zrób wszystko by taka pomoc była moźliwa.

PS.
co moźna w BIOS–ie buforować to moźe mi ktoś obrotny wyjasni, bo ja ....pojęcia nie mam i z tego powodu wstyd mi bardzo.
Rebe
Dodano
24.07.2005 19:22:03
Vertigo
Dodano:
24.07.2005 19:16:31
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1