Samo resetujący się win.
Witam.
Mam taki problem z windowsem xp. Od pewnego czasu windows mi zaczął zwalniać. To odinstalowałem zbędne rzeczyi przez 2 dni było ok. Potem zaczął się sam resetować bez powodu. I po ponownym uruchomieniu wyświetlał stronę wyboru czy uruchomić kompa normalnie czy ostatnia znana konfiguracja. Kiedy cokolwiek klikałem komp się nieuruchamiał. Zrobiłem reinstalację. I jak juź skończyłem instalować wszystko uruchomiłem net i znów to samo po jakimś czasie komp się resetuje i znóta sama historia. Zainstalowałem jeszcze raz i zmieniłem antywirusda na avasta a miałem kasperskyego. I znów to samo zrobiłem reinstalke jeszcze 6 razy i wciąź to samo. Dziś się dowiedziałem zę znajomi mają ten sam problem. Wiecie coś na ten temat??
Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.
Mam taki problem z windowsem xp. Od pewnego czasu windows mi zaczął zwalniać. To odinstalowałem zbędne rzeczyi przez 2 dni było ok. Potem zaczął się sam resetować bez powodu. I po ponownym uruchomieniu wyświetlał stronę wyboru czy uruchomić kompa normalnie czy ostatnia znana konfiguracja. Kiedy cokolwiek klikałem komp się nieuruchamiał. Zrobiłem reinstalację. I jak juź skończyłem instalować wszystko uruchomiłem net i znów to samo po jakimś czasie komp się resetuje i znóta sama historia. Zainstalowałem jeszcze raz i zmieniłem antywirusda na avasta a miałem kasperskyego. I znów to samo zrobiłem reinstalke jeszcze 6 razy i wciąź to samo. Dziś się dowiedziałem zę znajomi mają ten sam problem. Wiecie coś na ten temat??
Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.
Odpowiedzi: 9
Problem rozwiązany.
1. fdisk/mbr
2. format c: /u
3. instalacja XP SP2
4. wyłączyłem auto update
Śmiga jak marzenie.
Polecam kaźdemu.
1. fdisk/mbr
2. format c: /u
3. instalacja XP SP2
4. wyłączyłem auto update
Śmiga jak marzenie.
Polecam kaźdemu.
No nie na wiele mi się ten link zdał bo win XP mam z SP2 a win 2003 server nawet tego nie odpalił bo poprawka nie pod ten system. Ale ogólnie rzecz biorąc na obydwu systemach wywala mi ten sam błąd. Którego objawy opisałem powyrzej ma to jakiś związek z katalogiem TEMP. Jeśli ktoś wie co to jest to proszę o pomoc. A i jakiś link do latki na Blastera pod 2003 serwer.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem opis Twojego problemu, jeśli tak to:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=9601
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=9601
Około dwóch tygodni temu wymieniłem zasilacz i grafikę z GF5600XT na X800GT.Od tej pory zaczął się samoistny restart co pewien czas. Nie pomógł nawet format C. Wróciłem do starej grafiki i zrobiłem ponowny format. Nadal się restartował. Na początku po analizie błędu Microsoft proponował upgrade biosu. Skorzystałem. Niestety, nic nie pomogło, następnym błędem sugerowanym przez Microsoft, był brak sterowników karty wideo. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo. Nadal to samo, tylko sugestia Microsoftu trochę inna – brak jakiegoś drivera. Wczoraj odebrałem z serwisu – stwierdzili uszkodzenie płyty głównej i wymienili ją. Zainstalowali teź X800GT. Odpukać w niemalowane, na razie bez zastrzeźeń.
Zainstalowałeś Ty zanim sie połączyłęś się z netem jakieś łaty na Blastera czy Service Packa?
No i zainstalowałem winde 2003 server i po 10–15 minutach i zainstalowanui opery 8.50 znówto samo co z XP. Resetuje się sam i po ponownym włączeniu (2003 server się uruchamia w przeciwieństwie do XP wywala mi dokładnie ten sam błąd (znaczy w raporcie do MS bo takowy przejrzałem i wiem źe to dokładnie to samo co na XP miałęm jakiś czas) a jest to coś takiego:
1. podczas zamykania systemu i odliczania:
System Windows musi być uruchomiony ponownie, poniewaź usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana
2. w raporcie do MS:
C:\WINDOWS\system32\LogFiles\ShutDown\ShutDown_20060122055308.xml
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\WER4.tmp.dir00\sysdata.xml
co to u diabła jest ?? jakiś nowy worm czy jakiś wir jak się tego badziewia pozbyć bo juź kurde nie mogę od 7 dni nic tylko instaluje tego szmaciarza na nowo.
Błagam odpisz mi ktoś!!!
1. podczas zamykania systemu i odliczania:
System Windows musi być uruchomiony ponownie, poniewaź usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana
2. w raporcie do MS:
C:\WINDOWS\system32\LogFiles\ShutDown\ShutDown_20060122055308.xml
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\WER4.tmp.dir00\sysdata.xml
co to u diabła jest ?? jakiś nowy worm czy jakiś wir jak się tego badziewia pozbyć bo juź kurde nie mogę od 7 dni nic tylko instaluje tego szmaciarza na nowo.
Błagam odpisz mi ktoś!!!
Klucz do wersji Server 2003 dostaniesz od MS na email jak sie zarejestrujesz. Aktywacja i 180 dni winda chodzi :wink:
To raczej nie będzie to poniewaź nic w konfiguracji kompa nie zmieniałem. A co do tego źeby to sprawdzi to nie ma szans bo nawet jak mi się uruchomi komp to działa kilka sekund po czym się resetuje. Czasem wyrzuca mi błąd o TEMP ale juź dawno tego nie robił a ja nie pamietam jaki to był błąd. W kaźdym razie postanowiłem przejś na win 2003 server ma płytke z gazety ale nie mam klucza. Tylko źe o tym napisałem na forum win 2003 server.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Na ten temat to wiemy, źe nie da isę wywróźyć – z tego co napisałeś – czy to problem robactwa, czy sprzętu.
Tak na początek przejrzyj FAQ w tym dziale przyklejony ze szczególnym uwzględnieniem opisu wywoływania BSOD–a i zostosuj to rozwiązanie, a potem sprawdź jaki błąd sie pokazuje. Rzuć okiem do podglądu zdarzeń by błędy wychwycić. Uźyj jakiegoś programu typu HiJackThis, by robactwo inne niz wirysy wykluczyć.
Na poczatek "zadanie domowe" w tym kształcie powinno Ci wystarczyć do odrobienia.
Tak na początek przejrzyj FAQ w tym dziale przyklejony ze szczególnym uwzględnieniem opisu wywoływania BSOD–a i zostosuj to rozwiązanie, a potem sprawdź jaki błąd sie pokazuje. Rzuć okiem do podglądu zdarzeń by błędy wychwycić. Uźyj jakiegoś programu typu HiJackThis, by robactwo inne niz wirysy wykluczyć.
Na poczatek "zadanie domowe" w tym kształcie powinno Ci wystarczyć do odrobienia.
Strona 1 / 1