same problemy...

2 tydzień udręki. Nie daje rady bo...nie mam wiedzy.Zachciało mnie sie nowego procesora  Sempron2800 zamiast XP1700/ale Sempron nie był widziany na starej płycieMSI FSB133 więc dokupiłem Gigabyte (cienką ) za to z przełącznikiem szyny do 400. Zainstalowałem nowego XPeka i co rusz problemy -a to ładuje sie 4 minuty a to za godzine brak jakiegoś urządzenia albo napędu albo program sie sypie. Po którejś próbie BootVisem uruchamiał sie dość szybko aliści po następnych zaczął przymusowo na dzień dobry CHDSK skanować dyski.. MATKO nie mam pojęcia co zrobić 5 x instalowałem XP Profi na nowo i za każdym razem inne objawy -Karta dzwiekowa która tworzyła konflikt nagle jest zainstalowana prawidłowo- i działa! Co tu sie dzieje ? Chciałem zrobić loga z Hi Jacka ale jak wpisuje nazwe w szukajke to za cholere nie ma linku do pobrania w Googlach też jakieś przekierowania do forum ale downloadu niet.Może ktoś chce sie sprawdzić ze swoją wiedzą i popróbuje te problemy? Ja nie mam siły i wiedzy (za skromna i wyczerpana)

Aha. Próba otwarcia pliku wideo-idzie i po 1min zawiesza kompa .Podgląd zdarzeń pokazuje coraz to inne błędy  aplikacji systemu i Bóg wie co jeszcze a za każdą reinstalacją systemu co innego.Za chwile -uszkodzony Firefox -nie działa za moment wisi myszka albo system .Potem 3-4 godziny spokój i znowu przestaje np działać skaner NODa ????????????? jakieś jaja.

Ktoś jest zdolny pomóć ? czy może mam sie zabrać za wyplatanie koszyków ?

Odpowiedzi: 1

Być może podzespoły ze sobą nie współgrają, sprawdź czy nie ma nowszych wersji biosu, sprawdź ustawienia w nim także, zeskanuj pamięć.
Anathema
Dodano
01.01.2007 15:36:58
victorinox
Dodano:
01.01.2007 03:01:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1