Sagem myX5–2 VS SE T610 VS Siemens CX65

No właśnie skończyła mi sie umowa teraz, chwilowo mam telefon na karte ale chciałbym sobie kuoić jakiś telefonik w abonamencie. I jaki wybrać... Który z tych:
Sagem myX5–2
Sony Ericson T610
Siemes CX65

Jest najfajniejszy, najmniej awaryjny i ogólnie w dobrym stosunku cena/jakość. Za wszelkie porady dziękuje. (prosze nie pisać źe najlepsza z nich jest nokia albo motorola :wink: ) [/b]

Odpowiedzi: 15

Rozumiem, źe na telefon w abonamencie moźesz wydać przysłowiową złotówkę. A za ta złotówke moźna kupic o wiele lepsze telefony. Weźmy np Nokie 7250i za 1zł w plusie, przecieź to komórka o dwie klasy wyźsza. Lista lepszych telefonów jest dłuźsza....
darek_dade
Dodano
20.02.2005 06:10:00
Rozumiem, źe na telefon w abonamencie moźesz wydać przysłowiową złotówkę. A za ta złotówke moźna kupic o wiele lepsze telefony. Weźmy np Nokie 7250i za 1zł w plusie, przecieź to komórka o dwie klasy wyźsza. Lista lepszych telefonów jest dłuźsza....
darek_dade
Dodano
20.02.2005 06:10:00
DanielK:

Nie wszystkie! Ja mam S65 w wersji 25 i działa bez zarzutów. Odpukać
Z tych trzech modeli ja wybrałbym CX65.
Ale wybór naleźy do adik154.

Ehh do czasu tak bedzie dzialac.

Wszystkie te fony sa bardzo fajne polecam serwis i zabawa karzdym z osobna.
Ukey
Dodano
20.02.2005 00:27:02
Mrówek:
Wina leźy po stronie oprogramowania dołączonego do telefonu (tak mi się wydaje)

Dobrze Ci się wydaje.

Owszem błędy w oprogramowaniu Siemnsa są (tak jak w Windows) i to nie ulega wątpliwości. Przewaźnie taki błąd doprowadza do wyłączenia się telefonu ale... Co jakiś czas Siemens wypuszcza update oprogramowania i moźna samemu bez specjalnej wiedzy i sprzętu (wystarcza kabelek za 20zł) uaktualnić sobie soft w telefonie. W najnowszej 25 wersji właśnie został porawiony błąd stabilności oprogramowania, ale czy to juź ostatni błąd, tego nie wiadomo.
Niestety update SE lub Sagema wymaga trochę droźszgo sprzętu i trochę większej wiedzy, więc w przypadku problemów pozostaje reklamacja.

Ukey:
Chyba wszyskie Siemens'y maja taka wade ze sie same wylanczaja

Nie wszystkie! Ja mam S65 w wersji 25 i działa bez zarzutów. Odpukać

Z tych trzech modeli ja wybrałbym CX65.
Ale wybór naleźy do adik154.
DanielK
Dodano
19.02.2005 23:38:11
Chyba wszyskie Siemens'y maja taka wade ze sie same wylanczaja ja mam S55 i sie 2 razy mi wylonczyl podczas gadani :( Ale po wgraniu odpowiedniego sofu ten problem ustapi.
Ukey
Dodano
19.02.2005 23:27:27
DanielK:
Mrówek! Nie krytykuj tylko podaj który (z tych trzech oczywiście) wg. Ciebie jest najlepszy.

Trudno cokolwiek mi powiedzieć o telefonach, z którymi nie miałem nic do czynienia.
Siemensa CX65 miałem okazje niejednokrotnie obsługiwać.
Bardzo dobry telefonik:
–wygodny
–duźy ma wyświetlacz
–ładnie wygląda
–ma duźo opcji

Niestety te błędy, o których mówiłem wcześniej stawiają go na straconej pozycji.
Wina leźy po stronie oprogramowania dołączonego do telefonu (tak mi się wydaje), więc zawsze moźna reklamować ;)
Mrówek
Dodano
19.02.2005 22:47:49
Mrówek! Nie krytykuj tylko podaj który (z tych trzech oczywiście) wg. Ciebie jest najlepszy.

Co powiesz na to źe np. SE T610 podczas dłuźszgo grania w gre potrafi się wyłączyć za chwile włączyć po to źeby wydać ostatnie tchnienie przed CAŁKOWITĄ śmiercią. Znam setki takich przypadków.

P.S.
Mam własny serwis telefonów komórkowych od ponad 3 lat i mogę porównać które modele najczęściej trafiają na stół.
DanielK
Dodano
19.02.2005 22:42:47

Co powiesz na to źe np. SE T610 podczas dłuźszgo grania w gre potrafi się wyłączyć za chwile włączyć po to źeby wydać ostatnie tchnienie przed CAŁKOWITĄ śmiercią. Znam setki takich przypadków.

P.S.
Mam własny serwis telefonów komórkowych od ponad 3 lat i mogę porównać które modele najczęściej trafiają na stół.
DanielK
Dodano
19.02.2005 22:42:47
Niestety hipoteza w tym temacie dotycząca telefonu Siemens CX65 jest prawdziwa.
Ten telefon jest awaryjny. Potwierdza to m.in. nagłe blokowanie się tego aparatu oraz nagłe wyłączanie.
Mrówek
Dodano
19.02.2005 22:26:38
Sagem – Największa pomyłka w telefoni komórkowej tak jak Sendo.
SE T610 – Ogólnie OK tylko wyświetlacz nie TFT i pod słońce nic nie widać.
CX65 – Tylko seria C, ale najlepszy z tych trzech.
DanielK
Dodano
19.02.2005 22:01:41
LordziaQ:
Sagem odpada :) zapytaj sie obojetnie w jakim serwisie o SAGEMY :) to Ci powiedza ze sie w to g...o nie bawia :) tzn mi tak mowili w Katowicach i moich Gliwicach

SAGEM to dobra firma fony prawie sie nie psuja. Maja ladny ksztalt i calkie msa nieduze niestety ten model ma bardzo mala klawiature radze zapuscic paznoknie :D
Ukey
Dodano
19.02.2005 21:25:06
Sagem odpada :) zapytaj sie obojetnie w jakim serwisie o SAGEMY :) to Ci powiedza ze sie w to g...o nie bawia :) tzn mi tak mowili w Katowicach i moich Gliwicach
t610 calkiem fajny telefon , zdjecia robi lajtowe i rzadko sie psuje :)
Siemensik bardzo bardzo fajna zabawka :) zdjecia swietne :) Jesli szukasz telefonu do zabawy bierz Siemensa a jezeli zalezy Ci na dobrym telefonie tzn bateria itd bierz SonyEryka :) Pozdrawiam:)
LordziaQ
Dodano
19.02.2005 18:37:52
Z tych 3–ech – T610.
Anonymous
Dodano
19.02.2005 11:39:28
Z tych 3 polecam T610 ! :) cx odpada seria c i cx jest wadliwa a sagem to nie jest to
WaGonik
Dodano
19.02.2005 11:05:27
Sagem myX5–2
Sony Ericson T610
Siemes CX65
Ukey
Dodano
18.02.2005 23:06:26
adik154
Dodano:
18.02.2005 23:04:35