Sagem myX5–2 VS SE T610 VS Siemens CX65
No właśnie skończyła mi sie umowa teraz, chwilowo mam telefon na karte ale chciałbym sobie kuoić jakiś telefonik w abonamencie. I jaki wybrać... Który z tych:
Sagem myX5–2
Sony Ericson T610
Siemes CX65
Jest najfajniejszy, najmniej awaryjny i ogólnie w dobrym stosunku cena/jakość. Za wszelkie porady dziękuje. (prosze nie pisać źe najlepsza z nich jest nokia albo motorola :wink: ) [/b]
Sagem myX5–2
Sony Ericson T610
Siemes CX65
Jest najfajniejszy, najmniej awaryjny i ogólnie w dobrym stosunku cena/jakość. Za wszelkie porady dziękuje. (prosze nie pisać źe najlepsza z nich jest nokia albo motorola :wink: ) [/b]
Odpowiedzi: 15
Rozumiem, źe na telefon w abonamencie moźesz wydać przysłowiową złotówkę. A za ta złotówke moźna kupic o wiele lepsze telefony. Weźmy np Nokie 7250i za 1zł w plusie, przecieź to komórka o dwie klasy wyźsza. Lista lepszych telefonów jest dłuźsza....
Rozumiem, źe na telefon w abonamencie moźesz wydać przysłowiową złotówkę. A za ta złotówke moźna kupic o wiele lepsze telefony. Weźmy np Nokie 7250i za 1zł w plusie, przecieź to komórka o dwie klasy wyźsza. Lista lepszych telefonów jest dłuźsza....
DanielK:
Nie wszystkie! Ja mam S65 w wersji 25 i działa bez zarzutów. Odpukać
Z tych trzech modeli ja wybrałbym CX65.
Ale wybór naleźy do adik154.
Ehh do czasu tak bedzie dzialac.
Wszystkie te fony sa bardzo fajne polecam serwis i zabawa karzdym z osobna.
Mrówek:Wina leźy po stronie oprogramowania dołączonego do telefonu (tak mi się wydaje)
Dobrze Ci się wydaje.
Owszem błędy w oprogramowaniu Siemnsa są (tak jak w Windows) i to nie ulega wątpliwości. Przewaźnie taki błąd doprowadza do wyłączenia się telefonu ale... Co jakiś czas Siemens wypuszcza update oprogramowania i moźna samemu bez specjalnej wiedzy i sprzętu (wystarcza kabelek za 20zł) uaktualnić sobie soft w telefonie. W najnowszej 25 wersji właśnie został porawiony błąd stabilności oprogramowania, ale czy to juź ostatni błąd, tego nie wiadomo.
Niestety update SE lub Sagema wymaga trochę droźszgo sprzętu i trochę większej wiedzy, więc w przypadku problemów pozostaje reklamacja.
Ukey:Chyba wszyskie Siemens'y maja taka wade ze sie same wylanczaja
Nie wszystkie! Ja mam S65 w wersji 25 i działa bez zarzutów. Odpukać
Z tych trzech modeli ja wybrałbym CX65.
Ale wybór naleźy do adik154.
Chyba wszyskie Siemens'y maja taka wade ze sie same wylanczaja ja mam S55 i sie 2 razy mi wylonczyl podczas gadani :( Ale po wgraniu odpowiedniego sofu ten problem ustapi.
DanielK:Mrówek! Nie krytykuj tylko podaj który (z tych trzech oczywiście) wg. Ciebie jest najlepszy.
Trudno cokolwiek mi powiedzieć o telefonach, z którymi nie miałem nic do czynienia.
Siemensa CX65 miałem okazje niejednokrotnie obsługiwać.
Bardzo dobry telefonik:
–wygodny
–duźy ma wyświetlacz
–ładnie wygląda
–ma duźo opcji
Niestety te błędy, o których mówiłem wcześniej stawiają go na straconej pozycji.
Wina leźy po stronie oprogramowania dołączonego do telefonu (tak mi się wydaje), więc zawsze moźna reklamować ;)
Mrówek! Nie krytykuj tylko podaj który (z tych trzech oczywiście) wg. Ciebie jest najlepszy.
Co powiesz na to źe np. SE T610 podczas dłuźszgo grania w gre potrafi się wyłączyć za chwile włączyć po to źeby wydać ostatnie tchnienie przed CAŁKOWITĄ śmiercią. Znam setki takich przypadków.
P.S.
Mam własny serwis telefonów komórkowych od ponad 3 lat i mogę porównać które modele najczęściej trafiają na stół.
Co powiesz na to źe np. SE T610 podczas dłuźszgo grania w gre potrafi się wyłączyć za chwile włączyć po to źeby wydać ostatnie tchnienie przed CAŁKOWITĄ śmiercią. Znam setki takich przypadków.
P.S.
Mam własny serwis telefonów komórkowych od ponad 3 lat i mogę porównać które modele najczęściej trafiają na stół.
Mrówek! Nie krytykuj tylko podaj który (z tych trzech oczywiście) wg. Ciebie jest najlepszy.
P.S.
P.S.
Niestety hipoteza w tym temacie dotycząca telefonu Siemens CX65 jest prawdziwa.
Ten telefon jest awaryjny. Potwierdza to m.in. nagłe blokowanie się tego aparatu oraz nagłe wyłączanie.
Ten telefon jest awaryjny. Potwierdza to m.in. nagłe blokowanie się tego aparatu oraz nagłe wyłączanie.
Sagem – Największa pomyłka w telefoni komórkowej tak jak Sendo.
SE T610 – Ogólnie OK tylko wyświetlacz nie TFT i pod słońce nic nie widać.
CX65 – Tylko seria C, ale najlepszy z tych trzech.
SE T610 – Ogólnie OK tylko wyświetlacz nie TFT i pod słońce nic nie widać.
CX65 – Tylko seria C, ale najlepszy z tych trzech.
LordziaQ:Sagem odpada :) zapytaj sie obojetnie w jakim serwisie o SAGEMY :) to Ci powiedza ze sie w to g...o nie bawia :) tzn mi tak mowili w Katowicach i moich Gliwicach
SAGEM to dobra firma fony prawie sie nie psuja. Maja ladny ksztalt i calkie msa nieduze niestety ten model ma bardzo mala klawiature radze zapuscic paznoknie :D
Sagem odpada :) zapytaj sie obojetnie w jakim serwisie o SAGEMY :) to Ci powiedza ze sie w to g...o nie bawia :) tzn mi tak mowili w Katowicach i moich Gliwicach
t610 calkiem fajny telefon , zdjecia robi lajtowe i rzadko sie psuje :)
Siemensik bardzo bardzo fajna zabawka :) zdjecia swietne :) Jesli szukasz telefonu do zabawy bierz Siemensa a jezeli zalezy Ci na dobrym telefonie tzn bateria itd bierz SonyEryka :) Pozdrawiam:)
t610 calkiem fajny telefon , zdjecia robi lajtowe i rzadko sie psuje :)
Siemensik bardzo bardzo fajna zabawka :) zdjecia swietne :) Jesli szukasz telefonu do zabawy bierz Siemensa a jezeli zalezy Ci na dobrym telefonie tzn bateria itd bierz SonyEryka :) Pozdrawiam:)
Z tych 3–ech – T610.
Z tych 3 polecam T610 ! :) cx odpada seria c i cx jest wadliwa a sagem to nie jest to
Sagem myX5–2
Sony Ericson T610
Siemes CX65
Sony Ericson T610
Siemes CX65