rozruch

Mam problem o którym pisałem juź na innym forum ale mi nie pomogli.Mianowicie, chciałem zainstalować linuxa na jedna partycje, ale w trakcie zrezygnowałem, po uruchomieniu ponownie kompa nie wykrył źadnego systemu, musiałem zainstalować system na pustą partycje która ma 2,4 GB źeby zaczęło cokolwiek chodzić, właściwy system mam na partycji 8GB z kawałkiem. A więc partycja z której czerpie teraz system, nazywa się "rozruchowa" a ta na której mam poprzedni system "systemowa", jak przestawić z systemowej na rozróchową ?? :roll:

Odpowiedzi: 6

Bobi:
Tutaj Rebe tłumaczył w jaki sposób połączyć partycje.
Przedtem jednak abys sobie troche czasu i nerwów zaoszczędził skopiuj pliki które wymiełem.
Unikniesz kopiowania plików z płyty systemowej i uzywania fixboot'ów oraz bootcfg.
Boot.ini moznaby teraz wyedytowac, chyba ze litera dysku się nie zmieni.

dobea dzięki, jak znajde chwilke to sie zajme pozdro
pudel
Dodano
16.07.2005 16:43:01
Tutaj Rebe tłumaczył w jaki sposób połączyć partycje.
Przedtem jednak abys sobie troche czasu i nerwów zaoszczędził skopiuj pliki które wymiełem.
Unikniesz kopiowania plików z płyty systemowej i uzywania fixboot'ów oraz bootcfg.
Boot.ini moznaby teraz wyedytowac, chyba ze litera dysku się nie zmieni.
Bobi
Dodano
16.07.2005 16:20:01
Bobi:
Jak tworzyłeś ta partycje dla Linuxa ?
Potrzeba jest Ci ta mała partycja ?
Usuń ją, a wolne miejsce przyłącz do tej systemowej, tyle źe to musisz zaopatrzyć sie w program do tego przeznaczony.
Pliki takie jak boot.ini, ntldr, ntdetect.com masz na tej E: ?

właściwie to przerwałem instalke linuxa jak mi zaczął zmnieniac nazwe tej małej "E:" , nie jest mi potrzebna (tylko pamiętaj źe teraz z niej system sie uruchamia) jeźelisz wiesz jaki jest potrzebny program i potrawisz wytłómaczyć jak to zrobić to poprosze o to :D
pudel
Dodano
16.07.2005 16:08:28
Jak tworzyłeś ta partycje dla Linuxa ?
Potrzeba jest Ci ta mała partycja ?
Usuń ją, a wolne miejsce przyłącz do tej systemowej, tyle źe to musisz zaopatrzyć sie w program do tego przeznaczony.
Pliki takie jak boot.ini, ntldr, ntdetect.com masz na tej E: ?
Bobi
Dodano
16.07.2005 15:19:42
Bobi:
Bez względu na której partycji masz system, pliki rozruchowe zawsze znajdują się na pierwszej w kolejności – zazwyczaj jest to C:

no ale u mnie jakos inny alfabet sie wkręcił, zobacz sam
pudel
Dodano
16.07.2005 14:40:15
Bez względu na której partycji masz system, pliki rozruchowe zawsze znajdują się na pierwszej w kolejności – zazwyczaj jest to C:
Bobi
Dodano
16.07.2005 14:32:23
pudel
Dodano:
16.07.2005 13:57:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1