Rozmiar obrazu w oknie IE
witam,
mam nieco nietypowy problem z wielkoscia okna w IE 6.0, a dokladniej z wielkoscia rozmiaru obrazka.
zajrzyjcie prosze na ta strone
http://www.trader.pl/details,131,847415600091320051105491.asp
w ogloszeniu sa 3 zdjecia samochodu i teraz mozna na nie kliknac i wtedy wyskakuje nowe okienko (powiekszenie), tylko problem w tym, ze widze w nim tylko część tego pierwotnego (lewy, gorny róg) – wrzucam screen w zalacznik.
W IE / narzedzia / opcje int./ zaawansowane mam odhaczone dopasowywanie do rozmiarow obrazka, ale to dziala akurat w druga strone, czyli jak obraz jest za duzy jak na wielkosc okna przegladarki to wtedy jest on zmniejszany. Ale nawet jak to zaznacze to nic na tej podanej stronie sie nie zmienia i nadal widze tylko czesc zdjecia. W sumie dzieje sie to od wczoraj i nie wiem co jest grane. U innych normalnie chodzi, we firefoxie tez normalnie.
Ma ktos jakis pomysl, co sie moglo stac? Bede wdzieczny za podpowiedź.
mam nieco nietypowy problem z wielkoscia okna w IE 6.0, a dokladniej z wielkoscia rozmiaru obrazka.
zajrzyjcie prosze na ta strone
http://www.trader.pl/details,131,847415600091320051105491.asp
w ogloszeniu sa 3 zdjecia samochodu i teraz mozna na nie kliknac i wtedy wyskakuje nowe okienko (powiekszenie), tylko problem w tym, ze widze w nim tylko część tego pierwotnego (lewy, gorny róg) – wrzucam screen w zalacznik.
W IE / narzedzia / opcje int./ zaawansowane mam odhaczone dopasowywanie do rozmiarow obrazka, ale to dziala akurat w druga strone, czyli jak obraz jest za duzy jak na wielkosc okna przegladarki to wtedy jest on zmniejszany. Ale nawet jak to zaznacze to nic na tej podanej stronie sie nie zmienia i nadal widze tylko czesc zdjecia. W sumie dzieje sie to od wczoraj i nie wiem co jest grane. U innych normalnie chodzi, we firefoxie tez normalnie.
Ma ktos jakis pomysl, co sie moglo stac? Bede wdzieczny za podpowiedź.
Odpowiedzi: 5
Fotka rozwinela sie do konca (jak sie wypelni to okienko to na modemie widze, ze transfer jeszcze przez chwile leci). Niestety, jak widac na screenie, nie mam w tym okienku zadnej belki do przesuwania, ani mozliwosc jego rozciagniecia, ani powiekszenia na pelny ekran. "Odświeź" tez nie dziala.
Panowie – nie załamujcie mnie :cry: Na takim forum nikt nie zna odpowiedzi :?: Myslalem, ze Wy tu wiecie wszystko :wink:
acha – w opcjach int. porobilem wszedzie domyslne, ale nie pomoglo.
Panowie – nie załamujcie mnie :cry: Na takim forum nikt nie zna odpowiedzi :?: Myslalem, ze Wy tu wiecie wszystko :wink:
acha – w opcjach int. porobilem wszedzie domyslne, ale nie pomoglo.
Polecam Operę. Kiedyś na IE robiło mi sie tak samo. Zazwyczaj po tym jak zrobiłem "odświerz" na tym okienku ze zdjęciem to poprawiało sie na odpowiedniej wielkości. Od kiedy uzywam Opery ten i wiele innych problemów zniknęło z mojego źycia.
moźe fotka nie rozwineła się do końca?
jakie rejestry?
Mam programik do czyszczenia rejestru, ale nim jakies 2 tyg. temu robilem. Tylko nie sadze, zeby to mialo cos wspolnego. Podejrzewam, ze cos przez przypadek musialem pomieszac w ustawieniach IE.
Mam programik do czyszczenia rejestru, ale nim jakies 2 tyg. temu robilem. Tylko nie sadze, zeby to mialo cos wspolnego. Podejrzewam, ze cos przez przypadek musialem pomieszac w ustawieniach IE.
czyściłeś rejestry? u mnie jest OK a właśnie wyczyścilem wszystko 5min temu.
Strona 1 / 1