Router WIFI - utracone pakiety (?)
Witam, jestem (nie)szczęśliwą użytkowniczką routera wifi DSL-G604t firmy d-link. Dzieli on neostrade na dwa komputery, jeden jest podłączony kablem do routera drugi radiowo. Problem w tym, że na drugim komputerze co jakiś czas zdarzają się sekundowe utraty połączenia tzw lagi; występują dość często ale w różnych odstępach czasu.
Drugi komputer ma przypisany stały adres ip, inny adres fizyczny karty (która też zresztą jest firmy d-link). Siła sygnału odbieranego jest "znakomita".
Czy ktoś ma pomysł czym te utraty połączenia są spowodowane? Mi już sił powoli brakuje ponieważ sama nie wiem od czego zacząć.. Pomóżcie
ps problem nie wynika z działania (lub nie) neostrady; na pierwszym komputerze wszystko gra.
ps2 jeśli były by potrzebne jakieś inne informacje co do sieci to mówcie.
Drugi komputer ma przypisany stały adres ip, inny adres fizyczny karty (która też zresztą jest firmy d-link). Siła sygnału odbieranego jest "znakomita".
Czy ktoś ma pomysł czym te utraty połączenia są spowodowane? Mi już sił powoli brakuje ponieważ sama nie wiem od czego zacząć.. Pomóżcie

ps problem nie wynika z działania (lub nie) neostrady; na pierwszym komputerze wszystko gra.
ps2 jeśli były by potrzebne jakieś inne informacje co do sieci to mówcie.
Odpowiedzi: 1
Tzn utrata polaczenia? Pokazuje sie krzyzyk na połączeniu?
Probowalas uaktualnic firmware routera? Inna karte wifi w komputerze?
Probowalas uaktualnic firmware routera? Inna karte wifi w komputerze?
Strona 1 / 1