Router tylko jako switch i udostepnianie w XP
Witam
Chialbym aby moj komp od czasu do czasu dzialal jako router
dziele lacze na 3 komputery
Czasami chce sobie pograc
niestety moj brat czesto uzywa p2p i pogranie jest niemozliwe
mam zainstalowany winroute i bandwith controller
chce przydzielic sobie pasmo wystarczajace do gierek
jestem podpiety pod d–link'a di–604 , ktory chce by dzialal tylko jako switch
jak to wszystko skonfigurowac aby dobrze dzialalo ??
Chialbym aby moj komp od czasu do czasu dzialal jako router
dziele lacze na 3 komputery
Czasami chce sobie pograc
niestety moj brat czesto uzywa p2p i pogranie jest niemozliwe
mam zainstalowany winroute i bandwith controller
chce przydzielic sobie pasmo wystarczajace do gierek
jestem podpiety pod d–link'a di–604 , ktory chce by dzialal tylko jako switch
jak to wszystko skonfigurowac aby dobrze dzialalo ??
Odpowiedzi: 8
Oczywiscie ze niedzialaloby na 192.168.0.1 bo pewnie taki IP masz na drugiej karcie, tak ze dobrze ze zmieniles. Winroute nie jest Ci potrzebny i mozesz uzyc zwyklego udostepniania z windowsa. Poza tym router na gniazdach "wyjsciowych" do tamtych kompow powinien miec inne IP – np. 10.0.0.1 a tamte kompy odpowiednio – 10.0.0.2 i dalej. Maska moze byc 255.255.255.0
Nastepna sprawa – limitowanie ruchu dla routera i tym samym dla tamtych kompow. Nie wiem jak sie konfiguruje bandwith controllera bo go nie uzywalem. Natomiast zastanawiam sie czy nie wystarczy Ci NetLimiter w ktorym ustawisz ograniczenie dla IP routera. To powinno byc najprostsze.
Nastepna sprawa – limitowanie ruchu dla routera i tym samym dla tamtych kompow. Nie wiem jak sie konfiguruje bandwith controllera bo go nie uzywalem. Natomiast zastanawiam sie czy nie wystarczy Ci NetLimiter w ktorym ustawisz ograniczenie dla IP routera. To powinno byc najprostsze.
no tak, juz dzialalem
tylko jak to skonfigurowac
kiedy byl na moim kompie net przez karte sieciowa
to przez router nie chcialo isc
zmienilem w routerze nr ip z domyslnego 192.168.0.1 na koncowke 11 poniewaz byl konflikt
takze dhcp wylaczylem w routerze i rowniez nie pomoglo
nie wiem jak skonfigurowac winrouta i bandwith controller.
Pozdrawiam.
zmienilem w routerze nr ip z domyslnego 192.168.0.1 na koncowke 11 poniewaz byl konflikt
Pozdrawiam.
no tak, juz dzialalem
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Na jaki znowu pomysl ? Przeciez wiesz jak masz polaczyc i czego uzyc. Teraz pora na Twoje dzialanie, bo nikt nie podjedzie zeby to zrobic za Ciebie.Anonymous:
Pozdrawiam i czekam na pomysl.
Oczywiscie net bylby u mnie na kompie
mam 2 karty sieciowe.
mam 2 karty sieciowe.
Mamy pomysly, ale nie wiemy jak to masz polaczone. Zakladam ze pod router podlaczone sa wszystkie kompy a w ten sposob nic nie zrobisz.
Musialbys Twoj komputer miec polaczony bezposrednio do neta, zalaczyc w jakims programie dzielenie pasma (znakomitym jest Total Trafic Control) dla pozostalych, podlaczonych do Twojego nawet za pomoca routera.
Musialbys Twoj komputer miec polaczony bezposrednio do neta, zalaczyc w jakims programie dzielenie pasma (znakomitym jest Total Trafic Control) dla pozostalych, podlaczonych do Twojego nawet za pomoca routera.
Mamy pomysly, ale nie wiemy jak to masz polaczone. Zakladam ze pod router podlaczone sa wszystkie kompy a w ten sposob nic nie zrobisz.
ludzie nie macie zadnych pomyslow
naprawde tego potrzebuje
prosze o pomoc. :evil:
naprawde tego potrzebuje
prosze o pomoc. :evil:
Strona 1 / 1