Restet komputera w czasie uruchamiania systemu
Witam.
Ostatnio pojawił mi się nieprzyjemny problem. Otóź wszystko zaczęło się od tego, źe chciałem odinstalować niepotrzebną grę. Próbowałem zrobić to 3 razy, za kaźdym razem komputer się zawieszał i trzeba było zrobić reset. Po 3 razie pojawiło się logo Windows Xp, włączył się skan disk, przeskanował i gdy zaczął ładować dalej system to resetuje się. Nie mam pojęcia co się dzieje, ani co moźe być przyczyną. Próbowałem konsolą odzyskiwania systemu: chkdsk /p /r. Sprawdził ale nic to nie dało. Czy ktoś moźe wiedzieć co moźe być przyczyną i jak to naprawić?
Za pomoc serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam.
Ostatnio pojawił mi się nieprzyjemny problem. Otóź wszystko zaczęło się od tego, źe chciałem odinstalować niepotrzebną grę. Próbowałem zrobić to 3 razy, za kaźdym razem komputer się zawieszał i trzeba było zrobić reset. Po 3 razie pojawiło się logo Windows Xp, włączył się skan disk, przeskanował i gdy zaczął ładować dalej system to resetuje się. Nie mam pojęcia co się dzieje, ani co moźe być przyczyną. Próbowałem konsolą odzyskiwania systemu: chkdsk /p /r. Sprawdził ale nic to nie dało. Czy ktoś moźe wiedzieć co moźe być przyczyną i jak to naprawić?
Za pomoc serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
sprawdz pamiec RAM, programem Memtest86
Niestety nic się nie dało zrobić :( Próbowałem zrobić reinstall systemu, ale teź są problemy z zainstalowaniem (w czasie przegrywania plików potrzebynych do instalacji). Podejrzewam niestety, źe moźe to być problem sprzętowy z dyskiem. :(
czy moźesz wejśc do Trybu awaryjnego z wierszem polecenia jak tak wejdz zazuc komende
gdzie jest to włączenie przywracania systemu
%windir%\system32\Restore\rstrui.exe
gdzie jest to włączenie przywracania systemu
Niestety tak samo w obu przypadkach. :(
Strona 1 / 1