Restarty kompa po zaladowaniu bios`u ??

Witam!
Nie wiem co się dzieje z moim komputerem, ale od jakis 4 dni po jego włączeni i po załadowaniu sie biosu sam sie restartuje, moźe mu to sie zdaźyć nawet kilka razy pod rząd. W chwili po restarcie powinno pokazywać się logo Windowsa XP, natomiast u mnie nastepuje restart komputera.
Co moźe być tego przyczyną?
Moja konfiguracja:
– Asus TUSL2–C
– Intel Celeron 1200 MHz
– 256 MB RAM 133 MHz
– GAINWARD GeForce 3 PowerPack 64MB DDR (AGPx4)
– Pinnacle System Studio PCTV Pro
– Sound Blaster Live! 1024
– Western Digital Caviar 120GB [(8MB cache, 7200 obr. ATA 100),(mialem do niedawna taki sam dysk tylko ze 60GB, po tym jak zmieniłem go na 120GB zmieniłem teź kabel prawie źadna róźnica ale to teź moźliwe źe jest przyczyna restartów)]
– CD–ROM LG 52x
– TDK CyClone CD–RW 32/10/40x.
– Windows XP Professional Service Pack 1
Nie wiem co jest przyczyną tego restartowania się komputera.
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
Pozdrowionka

Odpowiedzi: 4

Nie nie podkrecałem procka
coolfafal
Dodano
22.02.2004 02:06:03
Witam :D
jezeli probowales podkrecic swojego wina w biosie np. zwiekszyles czestotliwosc CPU *zegara* to system bedzie sie restartowal
powroc do ustawien domsylnych
jezeli podkrecales to to powinno pomoc jezeli nie to zastanowimy sie jeszcze :D

serwus
ejarko
Dodano
21.02.2004 23:32:29
No nie wiem czy to sie system wysypał bo juź 2 raz sformatowałem dysk i to samo sie dzieje, teź tak myślałem źe się system posypał ale to chyba nie to bo znowu to samo. Aha... jeszcze jak mi sie komp restartuje to poźniej jak sie XP odpali zmienia mi się kompozycja z XP na Windows 98. Jak uruchomie komputer ponownie, nie restartuje się i kompozycja jest normalna.
Co sądzisz?
coolfafal
Dodano
21.02.2004 11:13:40
Wygląda źe Ci się system po prostu wysypał.
Spróbuj jeszcze F8 – i "najlepsza ostatnia konfiguracja"
Jak to zawiedzie , to konsola odzyskiwania, i opcja napraw tudzieź przywrócenie plików systemowych rejstru – jeśli potrafisz.
No i pozostaje najbrutalniejsza forma – format i instalacja od nowa.
Z tym źe zanim to zrobisz tzn. zainstalujesz OS po formacie, przetestuj w DOS'ie pamięci, przyczyna jakaś musi być tego źe system się wysypał.
Zainstalujesz OS , czas stracisz i znowu się wysypie
Seeker
Dodano
21.02.2004 10:36:49
coolfafal
Dodano:
20.02.2004 21:36:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1