Restarty kompa!! – plik .sys
Juź kilka tematów podobnych jest i troche z nich skorzystałem. Ściągnełem debugera i sprawdziłem. Wyszło mi źe winowajcą jest plik "Klpid.sys". To jest jakiś sterownik, ale nie wiem od czego. Jak to sprawdzić i co dalej z nim zrobić??
Odpowiedzi: 14
Podejrzewam źe wcale to nie są sterowniki od sieciówki, poniwaź uźyłem juz kilku i efekt zawsze ten sam. Moźliwe źe to po prostu karta nie wyrabia. Jest za stara albo się uszkodziła. Moźe trzeba ją wymienić???? W sumie jednak internet i sieć działają bez zarzutu!!!! Co mam w końcu zrobić. Nic mi po kompie który resetuje się średnio co pół godziny!!!
Zmieniłem sterowniki i teraz wyskakuje błąd Rtnicxp.sys . Podejrzewam źe są to właśnie najnowsze sterowniki do sieciówki. To przestaje mieć sens.
Sterowniki do sieciówki zmień/zaktualizuj
Zauwaźyłem źe mój komputer najczęściej się resetuje gdy jest włączony Azureus. Czy moźe to mieć jakiś związek??????
Tę na płycie wyłącz juź w Biosie jak coś,nie będziesz musiał mieć źadnych sterów instalowanych do niej = mniej kłopotów
To raczej nie ma wielkiego znaczenia. Zamiast usuwać kolejne programy i sterowniki, przetestuj pamięć operacyjną programikiem MemTest86.
Czy powodem moźe być to źe mam dwie karty sieciowe na kompie? Jedną zintegrowaną z płytą a drugą zwykłą. Uźywam tej zwykłej a drugą wyłączyłem.
Realtek RTL8139 Family Fast Ethernet Network Interface Cards.
zmień na inną wersję
zmień na inną wersję
Idziemy dalej. :evil: Co to za sterownik tym razem?? R8139n51.SYS Jak tak dalej pójdzie to zostanie mi sam system. :) :?
Błąd zniknoł. Pojawił sie kolejny odnośnie cfosspeeda więc go teź usunołem. Zobaczymy. Dzięki za pomoc!
Mam ale chciałem uniknać odinstalowania go bo to bardzo dobry antivir i narazie nie mam innego!!, ale spróbuje.
Widocznie jeszcze jakieś oprogramowanie korzysta z tego drivera. Antywirusa Kaspersky'ego moźe masz ??
Według tego co tam piszą jest to wina kasperskiego antihack (haker?:)). Więc go usunełem, ale bład pozostał. Co dalej!!
To antywirusowy jakiś driver.
Zoabcz tutaj jeszcze http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=47415&highlight=
Zoabcz tutaj jeszcze http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=47415&highlight=
Strona 1 / 1