restartujący się komp przy duźym obciązeniu podzespołów
najczęsiej się restartuje podczas grania lub podczasdługiej pracy miałem juz z tym problem ale w serwisie gwarancyjnym mi skonfigurowali kompa tylko niewiem czy bios czy xp dzisiaj byłem w serwisie dołoźyć ramu pamięci i problem wrócił proszę HELP
Odpowiedzi: 7
leszek810:
wszystko działało przed dołorzeniem kości 512 memtesty robione bez błędów problem miałem juź wcześniej i został usunięty przez konfigurację tylko nie mam pojęcia co przestawić. poza tym komp działa bez zarzutu z zasilaczem teź wszystko ok
Nie wiemy co zrobić bo nie chcesz powiedzieć czy w podglądzie zdarzen jakieś błędy się pojawiają, albo wywołaj bsoda (w przyklejonym FAQ o tym pisze) i przepisz jakie informacje komputer na bsodzie wypisuje.
leszek810:
ale w serwisie gwarancyjnym mi skonfigurowali kompa tylko niewiem czy bios czy xp
To moźe zanieś jeszcze raz i coś tam przestawią. Komputer to skomplikowane urządzenie i bez jakichkolwiek szczątkowych informacji z twojej strony nie moźna nic doradzić.
wszystko działało przed dołorzeniem kości 512 memtesty robione bez błędów problem miałem juź wcześniej i został usunięty przez konfigurację tylko nie mam pojęcia co przestawić. poza tym komp działa bez zarzutu z zasilaczem teź wszystko ok
Tia..... – pytanie SLAY3Ra bez odpowiedzi.
O wymuszeniu BSOD–a teź cisza.
I o czym tu gadać ? :(
O wymuszeniu BSOD–a teź cisza.
I o czym tu gadać ? :(
Po pierwsze, cos mi się wydaje źe problem lepiej pasowałby do innego dzialu.
Podaj konfiguracje twojego kompa, być moźe zasilacz za słaby, a przy większym obciązeniu ( gry itp.) większe zapotrzebowanie na prąd, a zailacz nie wyrabia.
Podaj konfiguracje twojego kompa, być moźe zasilacz za słaby, a przy większym obciązeniu ( gry itp.) większe zapotrzebowanie na prąd, a zailacz nie wyrabia.
Jakie są temperatury(procka grafiki systemu itp)?
Dłuźsze granie = większa temperatura (czasem) :)
Dłuźsze granie = większa temperatura (czasem) :)
pamięc była testowana zaraz po załoźeniu a problem był byl równieź przed załoźeniem i został rozwiązany poprzez konfigurację kompa tylko niewiem czy bios czy xp procka ma amd athlon 2,6 pamięci kingstone 256 i 512 grafika radeon 9200 i najczęściej się restartuje podczas grania nawet na grach typu colin 2003
Z tego co napisałeś nic wywróźyć się nie da – napisz więcej szczegółow.
No ale skoro problem pojawił się po dołoźeniu pamięci to zacząłbym od jej przetestowania jakimś memtestem – moźe walnięta, lub niewspółdziała z płytą bądź pozostałymi układami.
Jakieś błędy w podglądzie zdarzeń się pojawiają?
No ale skoro problem pojawił się po dołoźeniu pamięci to zacząłbym od jej przetestowania jakimś memtestem – moźe walnięta, lub niewspółdziała z płytą bądź pozostałymi układami.
Jakieś błędy w podglądzie zdarzeń się pojawiają?
Strona 1 / 1