restart systemu
nie mogę uruchomić systemu. gdy system zaczyna się logować po chwili robi sie restart i znowu zaczyna się logowac i jest tak samo.
system jest sprawny, został sprawdzony na innym komputeże i tam chodzi. próbowałem zmienić taśmę ale to nie pomogło .
jak to można naprawić
Odpowiedzi: 2
Brak mu sterowników do dysku.
Musisz z dyskietki zainstalować dodatkowe sterowniki
kazik76:nie mogę uruchomić systemu. gdy system zaczyna się logować po chwili robi sie restart i znowu zaczyna się logowac i jest tak samo.
system jest sprawny, został sprawdzony na innym komputeże i tam chodzi. próbowałem zmienić taśmę ale to nie pomogło .
jak to można naprawić
To rzeczywiście wniosek z przesłanki wynikający.W szukaj wpisz userinit.exe i poczytaj to co w wynikach będzie - dopiero jeżeli rozwiązania tam podane nie poskutkują do części sprzętowej trzeba będzie wrócić.
-
<P>shell- explorer.exe</P> <P>userinit- C/Windows/system32/userinit.exe</P> <P>ten dysk jest sprawny bo odpalam go u siebie ale gdy włoże go do drugiego kompa to się nie chcę się odpalić</P>
-
<DIV>Przeczytaj oba swoje posty i ....zdecyduj się na coś, bo w obu są rózne informacje i to kompletnie niezbieżne.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Gdy już tak sam sobie uporzadkujesz dane to wtedy ......... napisz raz jeszcze o co Ci chodzi.</DIV> <DIV>Jeżlei o dysk w innym sprżecie to ......... nic dziwnego, że system nie wstaje.</DIV>
-
<P><FONT>chodzi mi o to że w drugim komputeże nie mogę odpalić żadnego twardziela z systemem(włożyłem nawet swój i nadal restartuje). dysk jest sprawny, komputer nie chce odpalić systemu. wciąż restartuje. nawet z płyty z systemem nie odpala się. nawet do biosu nie mogę wejść. pokazuję mi się wybór jak chcę odpalić system:</FONT></P> <P><FONT>tryb awaryjny</FONT></P> <P><FONT>ostatnia dobra znana konmfiguracja itd.</FONT></P> <P><FONT>wcześniej mniał zainstalowany system windows 2000 pro</FONT></P>
-
Spróbuj zresetować Bios, a jak od strony technicznej plyta główna dobra Kondensatory ok ?? Zasilanie sprawne ??<br>