Restart przy ładowaniu Windowsa XP Pro po wymianie płyty głównej
Próbuje wyemigrować z systemem z jednego kompa na drugi. Zrzuciłem sobie ghostem obraz dysku na inny ale niestety prz starcie systemu czy to w trybie normalnym czy awaryjnym mam w momencie ładowania sterwoników restart. Podłączyłem dysk na starym sprzęcie i działa ,wywaliłem sterowniki ale po przemontowaniu dysku na nowy sprzęt znwou jest to samo.
Drugie pytanie czy opcja Repair z płyty instalacyjnej podmienia cały rejestr - zależy mi na tym żeby nie musieć instalować od nowa programów. Jest ich cała masa i będzie problem z odnalezieniem licencji (totalny bajzel z płytami instalacyjnymi, kluczami, dyskietkami z licencjami) i kopiowaniem ustalaniem gdzie sa dane z programów.
Odpowiedzi: 1
Spróbuj naprawić tak jak opisano tutaj - http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;315341
Strona 1 / 1
<P>Spróbowałem niestety zgodnie z moim przewidywaniami są problemy z zainstalowanymi programami,brakuje pewnie jakiś wpisów w rejestrze. Pal sześć Office czy inne popularne,niestety nie mam instalek programów budowlanych i połowa z nich krzyczy o ponowną aktywację...</P> <P>Poza tym większość programów nie jest widoczna w Dodaj/usuń programy. Jakieś sugestie ?</P>
Miałeś przywracanie systemu włączone na starym dysku ??