restart po uruchomieniu Komputera/WINDOWSA
Sorry, źe zakładam temat, a takich jest wiele...
Mam dość mojego kompa...
Więc tak pracuję na systemie WINDOWS HOME EDITION XP SP 2, mam maksymalne uaktualnienia...a komp się poporstu zacina....:/
Byłem bez silny dałem do serwisu...a "dziad" przeczyścił procka i mówił źe o był problem...a tu "***" nic nie pomogło kolejnego dnia znowu to samo...
Zrobiłem wszystko co moźliwe...sprawdziłem czy części w kompie się nie komplikują...i wyszło źe nie...wyjąłem nawet dźwiękową i telewizyjną i nic...efekt ten sam...
To sobie myślę, zrobię restart Bios i formata....i zrobiłem tak ...efekt ten sam niebieskie tło..."STOP"
Najpierw wyskakiwało :
PFN_LIST_CORRUDT
win32k.sys
z tym sobie jakoś poradziłem i myślałem źe naprawiłem co trzeba....ale...
Odpalam rano kompa a tu niebieskie tło i :
"Najprawdopodobniej występuje problem z" :
Navex15.sys
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_ARE
Wie ktoś co jest grane? Proszę o pomoc... komp przeczyszczony, dysk sformatowany, windows zainstalowany, miejsce na dysku jest.... sam nie wiem?
Czy moźe być to spowodowane faktem, źe mam Bios z 02 roku , a dziś jest 06 ?
Czy jeźeli odznaczę w opcjach zaawansowanych systemu 'uruchom komputer ponownie" to nię będzie się zacinał??
Moźe macie jakieś inne rady?
PZDR:>
Mam dość mojego kompa...
Więc tak pracuję na systemie WINDOWS HOME EDITION XP SP 2, mam maksymalne uaktualnienia...a komp się poporstu zacina....:/
Byłem bez silny dałem do serwisu...a "dziad" przeczyścił procka i mówił źe o był problem...a tu "***" nic nie pomogło kolejnego dnia znowu to samo...
Zrobiłem wszystko co moźliwe...sprawdziłem czy części w kompie się nie komplikują...i wyszło źe nie...wyjąłem nawet dźwiękową i telewizyjną i nic...efekt ten sam...
To sobie myślę, zrobię restart Bios i formata....i zrobiłem tak ...efekt ten sam niebieskie tło..."STOP"
Najpierw wyskakiwało :
PFN_LIST_CORRUDT
win32k.sys
z tym sobie jakoś poradziłem i myślałem źe naprawiłem co trzeba....ale...
Odpalam rano kompa a tu niebieskie tło i :
"Najprawdopodobniej występuje problem z" :
Navex15.sys
Wie ktoś co jest grane? Proszę o pomoc... komp przeczyszczony, dysk sformatowany, windows zainstalowany, miejsce na dysku jest.... sam nie wiem?
Czy moźe być to spowodowane faktem, źe mam Bios z 02 roku , a dziś jest 06 ?
Czy jeźeli odznaczę w opcjach zaawansowanych systemu 'uruchom komputer ponownie" to nię będzie się zacinał??
Moźe macie jakieś inne rady?
Odpowiedzi: 9
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B814789
heh, podłączyłem z rana dźwiękową....
i wyskoczyło przedmomentem....
zatrzymanie...
win32k.sys
BF800000
to juź mnie przerasta...ile moźna kombnować z tymi sterownikami i PCI...
i wyskoczyło przedmomentem....
zatrzymanie...
win32k.sys
BF800000
to juź mnie przerasta...ile moźna kombnować z tymi sterownikami i PCI...
F_A_B – zanim zaczniesz wkładać wszystko ściągnij sobie kilka wersji sterowników do karty TV .
B. często ona łaśnie powoduje problemy w XP.
Musisz przy tym nie tylko próbować róznych driverów, ale i "mieszać" sloty PCI dla karty.
Jeźlei to ona to ...za którymś razem trafisz i będzie dobrze.
B. często ona łaśnie powoduje problemy w XP.
Musisz przy tym nie tylko próbować róznych driverów, ale i "mieszać" sloty PCI dla karty.
Jeźlei to ona to ...za którymś razem trafisz i będzie dobrze.
więc tak....wyjąłem dziś wszystkie karty z PCI...i komp chodził elegancko, nie zacinał się i looz,więc mi ulźyło, źe to nie jest na pewno problem ani z zasilaczem ani z prockiem ani z płytą główną :D
teraz aby móc korzystać z netu, podłączyłem kartę sieciową do innego gniazda PCI, niź była wcześniej i jak narazie takźe elegancko nie zacina się i good.
Tylko mam jeszcze do podłączenia dźwiękową i telewizyjną, mam nadzieję źe nie wystąpi konfilkt i będzie dobrze...narazie zostawiam z samą sieciówką..
teraz aby móc korzystać z netu, podłączyłem kartę sieciową do innego gniazda PCI, niź była wcześniej i jak narazie takźe elegancko nie zacina się i good.
Tylko mam jeszcze do podłączenia dźwiękową i telewizyjną, mam nadzieję źe nie wystąpi konfilkt i będzie dobrze...narazie zostawiam z samą sieciówką..
O 0x50 to w archiwum pełno informacji, zaś co do 0x03 to MS sugeruje by po kolei wyjmować "kawałki" sprźetu i sprawdzać co będzie.
Wydaje mi się, źe u Ciebie nastąpiła kumulacja problemów psowodowanych kilkoma rzeczami i bez dokładnej zabawy z kartmai rozszerzeń, pamiecią itp. oraz zmian sterowników i slotów kart czeka Cię tylko wróźenie co jest/moźe być przyczyną.
Wydaje mi się, źe u Ciebie nastąpiła kumulacja problemów psowodowanych kilkoma rzeczami i bez dokładnej zabawy z kartmai rozszerzeń, pamiecią itp. oraz zmian sterowników i slotów kart czeka Cię tylko wróźenie co jest/moźe być przyczyną.
Zmieniłam antywira i tamtego błedu juź nie było....
a dziś rano odpalam kompa z 5 minut chodzi idealnie a nagle "STOP"
STOP: 0x00000050
(0xF3FDEPP8, 0x00000000 , 0x80565C77)
Pisało coś o nowy zaisntalowanym sprzęcie... :roll: i o sterownikach....no toć ale jak włączam menagera sprzętu nie wyskakują źadne błędy o sprzęcie... :roll:
Zrobiłem reset...chodzi parę minut i nowy komunikat 0x00000003....nie czaje tego...
pzdr..
a dziś rano odpalam kompa z 5 minut chodzi idealnie a nagle "STOP"
STOP: 0x00000050
(0xF3FDEPP8, 0x00000000 , 0x80565C77)
Pisało coś o nowy zaisntalowanym sprzęcie... :roll: i o sterownikach....no toć ale jak włączam menagera sprzętu nie wyskakują źadne błędy o sprzęcie... :roll:
Zrobiłem reset...chodzi parę minut i nowy komunikat 0x00000003....nie czaje tego...
pzdr..
A skąd mnie, biednemu źuczkowi, wiedzieć czy wszystko i czy w ogóle.
Sięgnąłem do googli ,sprawdziłem pierwszą z brzegu ewentualność i na tym moja chęć do pracy się skończyła. Jestem bowiem leniwy, o czym juź wielokrotnie pisałem i nie widze powodu by się wgłębiać np. w zasoby pomocy dostepne na stronach Symanteca, by sprawdizć czy rozwiązanie tma nie leźy. Zresztą Nortona nie uzywam więc i wiedza o tym mi na diabła przydatna.
Sięgnąłem do googli ,sprawdziłem pierwszą z brzegu ewentualność i na tym moja chęć do pracy się skończyła. Jestem bowiem leniwy, o czym juź wielokrotnie pisałem i nie widze powodu by się wgłębiać np. w zasoby pomocy dostepne na stronach Symanteca, by sprawdizć czy rozwiązanie tma nie leźy. Zresztą Nortona nie uzywam więc i wiedza o tym mi na diabła przydatna.
Rebe:
google mówią, źe nie jesteś odosobniony w problemach z Nortonem, a nawet jakieś sugestie jak się ich pozbyć wskazują: http://www.file.net/process/navex15.sys.html
czyli mam rozumieć, źe wszystko przez nortona :shock: to moźe lepiej odinstalować?
google mówią, źe nie jesteś odosobniony w problemach z Nortonem, a nawet jakieś sugestie jak się ich pozbyć wskazują: http://www.file.net/process/navex15.sys.html
Strona 1 / 1