Restart komputera przy uruchamianiu gier
Witam!!! Jakiś czas temu zrobiłem reinstalacje windows xp. Wszystko jest OK, ale jak chcę uruchomić jakąś grę to komputer się restartuje i po chwili pisze że "system uzyskał sprawność po poważnym błędzie" - o co chodzi???:-k
Dodam, że podczas restartu słychać że wyłącza się dysk:wtf:
Pomocy!!!
Odpowiedzi: 2
[quote=Paweł_ADP]Witam!!! Jakiś czas temu zrobiłem reinstalacje windows xp. Wszystko jest OK, ale jak chcę uruchomić jakąś grę to komputer się restartuje i po chwili pisze że "system uzyskał sprawność po poważnym błędzie" - o co chodzi???:-k
Dodam, że podczas restartu słychać że wyłącza się dysk:wtf:
Pomocy!!![/quote]
[b]Rebe Czcigodny[/b], trochę się włączę, choć [b]irytacyję[/b] Twą podzielam.
[b]Czy gry uruchamiasz Paweł w napędach wirtualnych, czy z CD?[/b]
Swego czasu w XP SP2 występował taki problem pod Alcoholem 120% i Game Jack 4 a nawet w Daemon Tools. Należało zaktualizować te softy do najnowszych wersji i restarty kompa były historią. Podobnie mogło być, jeśli grę uruchamiało się z płyty wypalonej z obrazu wykonanego w którymś z tych dwóch pierwszych programów, a nie z oryginału. To jedna z sugestii.
Chodzi o to, że coś się w sprzecie/systemie po...psuło.
Kurna - po ki czort Wam ściągi pisać kiedy i tak nie potraficie z nich skorzystać (Nie wiesz o co chodzi ? - tym gorzej dla Ciebie.).
Do tego - przyklejony, w tym dziale, temat z boot.ini w tytule ( o część wymusznaiu BSOD-a i użyciu debugera idzie ).
Strona 1 / 1