Restart komputera po dłuższym czasie działania ->[REQ] Programy do sprawdzenia hardware
Odpowiedzi: 5
-
[quote=szymbura][i]"ma być 25 cm dalej od ściany, prąd itd."[/i] Nie rozumiem [/quote] Ja wiem że skoro kaspersky nie znalazł śmieci , znaczy ich niema. 25cm od sćiany ma być komputer daleko żeby było wentylacja, a prąd znaczy czy masz dobrze podłączone kable prądu, czy czasami niema słabego prądu do komputera. Tak jak opisujesz to na pewno jest przegrzewanie procesora,ale dla pewności ściągnij SpiwareDocktora, wyłącz tego antiwirusa co masz(albo odinstaluj) i po tym zainstaluj tego SpywareDocktora ,ściągnij aktualizację do niego,skanuj w trybie awaryjnym(Start->urochom ->napisz msconfig i kliknij ok->BOOT.INI->SAFEBOOT i ok i restart), wywal wszystko co znajdzie. po pracy znowu Start ->urochom->msconfig->ogólne->uruchamianie normalne ok i restart. odkręcaj z boku i wyczyść dobrze. jeżeli się powtórzy to zanieś do tego sklepu co kupiłeś(jeżeli jest w gwarancji).
-
[quote=Sfinks]Te zakładki mi się wydaję że kaspersky wywalił(raczej na pewno), ale zobacz w kompie czy niema zadużo kurzu co by mogło spowodować przegrzanie procesora, odkrecaj z boku i zobacz wszystkie wiatraki i otwory dla przewietrzenia czy nie są zatykane. dmuchnij czymś niech się oczyści. i sprawdz wszystko co mogłoby spowodować przegrzanie.ma być 25 cm dalej od ściany, prąd itd.[/quote] ok sprawdzę to
-
[quote=Sfinks]Wyłacza sie tylko czy restartuje? po otwieraniu załaduje windowsa i jakiś komunikaty masz czy nic(w stylu " nie oczekiwanie zerwało program, czy mam kontyunować czy coś ") ? I wyłaczanie następuje np: jak coś klikniesz jakąś aplikacje w tym momęcie czy o tak o się wyłącza?[/quote] Wyłącza sie za każdym razem kiedy kliknę na Otoczenie sieciowe :) Poza tym robi to co jakiś czas bez względu na operacje. Nie wyskakuje żaden błąd przy wgrywaniu lub zamykaniu windy. Przed chwilą wyczyściło mi zakładki z Firefoxa. Kaspersky nie wykrył szkodników , hijack również
[quote=Rebe]Tak to można do usranej śmierci. Sprawdziłeś dysk? Sprawdziłeś RAM? Co w logach - eventvwr.msc do wpisania w uruchom. Te napięcia i temperatury to już pomierzyłeś? BSOD wymuszony? Debuger był w uzyciu ? Mółbym tak jeszcze czas jakiś, ale .... to nie mój komputer szwankuje.[/quote] Rebe jakbyś mógł po polskiemu Ram ok Dysk sprawdze zaraz jakimś programem Nie wiem w jaki sposób odczytywać logi z eventvwr.msc - > na co zwracać uwagę W jaki sposób mierzyć napięcia ? BSOD wymuszony? -> co to jest Debuger był w uzyciu ? --> windows debbuger? ----------- [b]Flood poleciał w kosmos. I każdy następny poleci również. Żółty[/b]