restart kompa przy logowaniu do systemu Win XP
mam problem: podczas instalacji systemu niby wszystko oki, ale po pewnym czasie system sie laduje i czasami udaje mu sie pokazac menu z uzytkownikami i dopiero po wybraniu usera sie restartuje a czasami nawet wczesniej . Niemam pojęcia co z tym zrobic. Moj komp: WinXp+SP1, P4, Kgraf. ATI, Płgl Asrock na sisie. Prosze o pomoc bo juz niewiem co robic :(. Aha jak przywroce system z starego ghosta to jakis czas chodzi a potem znow reset, a jak probowalem zainstalowac system z plytki od zera to chodzil moze jakies4 godzinki i sie resetowal. :(
Odpowiedzi: 8
Nie panie Sztirlic.kamaa:
Bobi:
winlogona albo userinita
czy chodzi o pliki??:
C:\WINDOWS\system32\user.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
Czy wg Ciebie userinit=user.exe ?
Bobi:
winlogona albo userinita
czy chodzi o pliki??:
C:\WINDOWS\system32\user.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
Wróźka podpowiada mi... źe z wypłatą zwlekam :wink:
Progsi, czekamy na razie, pojawią się jakieś szczegóły będziemy myśleć.
Progsi, czekamy na razie, pojawią się jakieś szczegóły będziemy myśleć.
a od czego mogl sie uszkodzic jadro albo jakies pliki ?? zaznaczam iz wszystkie programy sa rowniez zainstalowane na moim kompie i wszystko chodzi bez najmniejszych problemow. jedyna roznice stanowia sterowniki do urzadzen?? (wszystkie ktore instaluje pochadza ze stron producentow) sklaniali byscie sie do problemow softwareowych czy szukac winy w hardwarze?? pozdrawiam
Zgadza się, plików – potencjalnych winowajców – to pewnie byłoby sie wiecej nazbierało, ale przecieź strzelac nie będziemy
Z jądrem nima źartow :wink:
Z jądrem nima źartow :wink:
To samo dzieje sie w przypadku uszkodzenia kernel32.dll, tak ze trudno jednoznacznie wskazac winowajce :wink: .Bobi:
Skoro resetuje się podczas logowania to dość prawdopodobną przyczyną jest padniecie winlogona albo userinita.
tak system jest czysty od wszelkiego robactwa.. przeksanowany 3 antywirkami itd... nic nie znalazly. co do wlaczenia blue screena to mam to i niestety nic konkretnego nie wywala, jedynie jakies numerki zadnej nazwy pliku i informacje ze mam zaktualizowac bios (uczynilem to i nadal to samo), albo wylaczyc buforowanie w biosie. niestety w biosie nic takiego nie widze :( co do blue screena to jak bede mial dokladniejsze dane to wpisze (ale komp aktualnie dziala z ghosta wiec dopiero jak sie znow wywali)
Załacz sobie pokazywania BSoDa i spisz informacje z numerem STOP oraz ew. sterwnikiem odpowiedzialnym za błędy.
Jesli tego sterownika nie bedziesz mógł namierzyć przegladnij sobie przyklejony gusioo'a, masz tam zalinkowane i opisane narzedzie które moźe Ci się przydać.
P.S. Skoro resetuje się podczas logowania to dość prawdopodobną przyczyną jest padniecie winlogona albo userinita. Spóbuj podmienić te pliki.
System masz czysty od wszelkiej maści robactwa ?
Jesli tego sterownika nie bedziesz mógł namierzyć przegladnij sobie przyklejony gusioo'a, masz tam zalinkowane i opisane narzedzie które moźe Ci się przydać.
P.S. Skoro resetuje się podczas logowania to dość prawdopodobną przyczyną jest padniecie winlogona albo userinita. Spóbuj podmienić te pliki.
System masz czysty od wszelkiej maści robactwa ?
Strona 1 / 1