Restart kompa przy logowaniu.
przeglądałem juź podobne posty, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Włączam kompa, pojawia sie okno WINDOWS XP i gdy powinien przejść do logowania, pojawia się w ułamku sekundy niebieski ekran i komp sie restartuje. Przełoźylem dysk twardy do innego kompa i jest to samo, wiec problemy z biosem, sprzetem itp. odpadają.
Włączam kompa, pojawia sie okno WINDOWS XP i gdy powinien przejść do logowania, pojawia się w ułamku sekundy niebieski ekran i komp sie restartuje. Przełoźylem dysk twardy do innego kompa i jest to samo, wiec problemy z biosem, sprzetem itp. odpadają.
Odpowiedzi: 14
Ten Tój Radeon – sądząc po opisie usługi to jest karta ViVo , więc problem moze dotyczyć i samego sterownika karty dodatków do niego,
Niestety nei ma prostej recepty. Moźesz póbować wszystkie od najnowszych ze strony ATI po starsze,ale z obsługą Twojej karty implementowaną, bo na to reguły nie ma i to co u kogoś się sprawdza w innym sprźecie juz rozwiązaniem być nie musi.
Pamietaj tylko by przy kaźdej świeźej instlaacji driverów stare usuwać, a nie aktualizować.
Niestety nei ma prostej recepty. Moźesz póbować wszystkie od najnowszych ze strony ATI po starsze,ale z obsługą Twojej karty implementowaną, bo na to reguły nie ma i to co u kogoś się sprawdza w innym sprźecie juz rozwiązaniem być nie musi.
Pamietaj tylko by przy kaźdej świeźej instlaacji driverów stare usuwać, a nie aktualizować.
z błędu: Nie moźna uruchomić usługi ASUS Virtual Video Capture Device Driver z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
to jak sie powinna nazywac wersja sterów??
debuggera zara sprawdze;] thx za niego
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
to jak sie powinna nazywac wersja sterów??
debuggera zara sprawdze;] thx za niego
Najpier błąd – kliknij ppm na tym Service controm Manager i zobacz we właściwościach rozszerzone informacje.
Ostrzeźenie, które wydaje isę być istotne dotyczy ati i w ten sposób wracamy do sterowników i szukania wersji, która nie będzie problemów powodować.
Debugger – ściągnąłeś wersję dla systmeu 64–bitowego, a Tój windows jest pewnie x86, czyli 32–bitowe i to moźe być przyczyna komunikatu.
Ostrzeźenie, które wydaje isę być istotne dotyczy ati i w ten sposób wracamy do sterowników i szukania wersji, która nie będzie problemów powodować.
Debugger – ściągnąłeś wersję dla systmeu 64–bitowego, a Tój windows jest pewnie x86, czyli 32–bitowe i to moźe być przyczyna komunikatu.
do: REBE
zrobilem jak ten bobi napisal. okienko jednak sie nie wyswietlilo. po zainstalowaniu prgramu Debugging etc. (co wyszlo mi z trudem bo podczas downloadu tezsie komp wieszal;/) wywalilo mi ze moj procek nie obsluguje tej wersji (a sciągnąłem Native x64). Załamka;/;/
co na to bys mi poradził??
zrobilem jak ten bobi napisal. okienko jednak sie nie wyswietlilo. po zainstalowaniu prgramu Debugging etc. (co wyszlo mi z trudem bo podczas downloadu tezsie komp wieszal;/) wywalilo mi ze moj procek nie obsluguje tej wersji (a sciągnąłem Native x64). Załamka;/;/
co na to bys mi poradził??
Temp. CPU 37 stopni
Temp. MB 35 stopni
rysunek wiatraczka CPU 3082 rpm
Vcore 1,41 v
ostrzezenie: ati2mtag
ftdisk
DHCP
Tcpip
blad: Service Control Manager
o to chodzi?? Oczywiście ładnie prosze o pomoc;]
Temp. MB 35 stopni
rysunek wiatraczka CPU 3082 rpm
Vcore 1,41 v
ostrzezenie: ati2mtag
ftdisk
DHCP
Tcpip
blad: Service Control Manager
o to chodzi?? Oczywiście ładnie prosze o pomoc;]
HTF_KrZySiU:
inne informacje ?? powiedz jakie;]
Napięcia i temperatury jakie są?
z
– eventvwr.msc w uruchom wpisane i sprawdzenie gałezi system i aplikacje na obecnośc błedow, o wymusznaiu BSOD–a jest w temacie, w tym dziale przyklejonym – Autorem jest Bobi – napisane.logów i wymuszneia BSOD–a
PS.
W przysźłości – gdy będziesz coś do mnie adresował, choć pewnie i do innych warto, byś 'słow magicznych uźywał".
inne informacje ?? powiedz jakie;]
cichy1981 – skoro
Dopiero po próbie jej wykonania, o ile nic się nie zmieni, trzeba szukać dalej.
HTF_KrZySiU – zasilacz to moze i masz dobry, ale to jest źadna informacja. Napięcia i temperatury jakie są?
Objawy wskazują na problem z trybem 3D zapewne – reinstalacja sterownikó to mało. Trzeba je odinstlaować – na stronei ATI jest narźedzie do tego celu – zainstalować inną wersję i sprawdizć czy coś się zmieni.
Z braku innych danych na tym skończe – do logów i wymuszneia BSOD–a odsyłając.
Jedna tylko uwaga techniczna – gdybyś przeczytał pierwszy post to moźe byś się zastanowił czy zwrot
to chyba narzuca się sprawdzenie spójności tego dysku poprzez chkdsk /p /r z konsoli jako czynność pierwsza.Przełoźylem dysk twardy do innego kompa i jest to samo
Dopiero po próbie jej wykonania, o ile nic się nie zmieni, trzeba szukać dalej.
HTF_KrZySiU – zasilacz to moze i masz dobry, ale to jest źadna informacja. Napięcia i temperatury jakie są?
Objawy wskazują na problem z trybem 3D zapewne – reinstalacja sterownikó to mało. Trzeba je odinstlaować – na stronei ATI jest narźedzie do tego celu – zainstalować inną wersję i sprawdizć czy coś się zmieni.
Z braku innych danych na tym skończe – do logów i wymuszneia BSOD–a odsyłając.
Jedna tylko uwaga techniczna – gdybyś przeczytał pierwszy post to moźe byś się zastanowił czy zwrot
jest na pewno zgodny z prawdą.mam ten sam problem
heh... ja mam AMD 64 3200+, 1 GB RAMu w Dualu, Radeona X1800, i mam ten sam problem;/. komp sie restartuje po okolo minucie po uruchomieniu gry;/ raz nawet sie wissnął na benchmarku.
zasilacz mm dobry, sterowniki juź przeinstalowywałem, i to nic nie pomaga. A ten debugging tools mi nie obsługuje mojego procka (ścioągnąłem wersje Native x64)
Błagam help mee;/;/;/
zasilacz mm dobry, sterowniki juź przeinstalowywałem, i to nic nie pomaga. A ten debugging tools mi nie obsługuje mojego procka (ścioągnąłem wersje Native x64)
Błagam help mee;/;/;/
Właśnie w tym teź jest kłopot, źe blue screen pojawia sie na ułamek sekundy i nie mam moźliwości podglądnąc co tam się wypisuje.
Moźe uruchomisz tryb rejestowany?
Log ze zrzutu pamięci mozesz sprawdzić pod innym Windowsem, wystarczy ze wskaźesz plik skopiowany z tego niedziałajacego.
BTW, jaka sygnatura błędu na tym blue screenie? Moze jest informacja o jakimś pliku *.sys?
Log ze zrzutu pamięci mozesz sprawdzić pod innym Windowsem, wystarczy ze wskaźesz plik skopiowany z tego niedziałajacego.
BTW, jaka sygnatura błędu na tym blue screenie? Moze jest informacja o jakimś pliku *.sys?
Jak ja mam to sprawdzic skoro nawet nie umie wejśc do Windy. Po załadowaniu Windowsa, pojawia się okno zrzucania pamięci wirtualnej i następuje restart kompa.
A moźe ten kawałek wypróbujesz
"/sos wyświetla nazwy sterowników ładowanych podczas uruchamiania systemu. Bardzo przydatne przy diagnozowaniu problemów z inicjalizacją systemu."
"/sos wyświetla nazwy sterowników ładowanych podczas uruchamiania systemu. Bardzo przydatne przy diagnozowaniu problemów z inicjalizacją systemu."
CZyli mam sobie sciągnąć program Debugging Tools for Windows?
Później uruchomic windowsa na miom sprzecie (z moim sprawnym dyskiem) z jednoczesnym podłączonym tym dyskiem z zepsutym windowsem i zrobić tak jak w instrukcji?
Później uruchomic windowsa na miom sprzecie (z moim sprawnym dyskiem) z jednoczesnym podłączonym tym dyskiem z zepsutym windowsem i zrobić tak jak w instrukcji?
Strona 1 / 1