Restart - µTorrent
Mam od pewnego czasu nierozwiązany problem a mianowicie po załączeniu programu "µTorrent" - lub podobnego dochodzi do restartu komputera tz. błąd krytyczny.
System juz raz przeinstalowałem a błąd dalej się pojawia. Już trochę na ten temat czytałem ale nic nie pomaga. I napewno za restart kompuera odpowiedzialny jest ten program (sprawdzałem inne i ten sam problem)
Parametry komputera: AMD 3800 +, 1 GB RAM
Odpowiedzi: 8
Jak na razie pomogła zmiana sterowników na nowsze i wszystko jest ok :lol:
Ale zmienię jeszcze sposób połączenia z kabla USB na kartę sieciową chociaż i tak nie wiem jaka jest różnica w sposobie komunikacji. Co mi da ta zmiana????
A skąd mam wiedzieć ? Po0śłużę się przykładem " z życia" w pewnej sieci kablowej modem podłączony do komputera z ME działał prawidłowo. Po zmianie systemu na XP okaząło się, że każda próba pobrania pliku - niezależnie od sposobu jej prowadzenia kończła isę restartem - kontakt z ISP wyjaśnił sprawę - wadliwa partia modemów tak łasnie pod XP sie zachowujaca . Bez zgrzytów dostawca wymienił modem i . wszystko zaczęło działać jak powinno.
Sprawdź podpięcie przez RJ - będzie iwadomo czy to to czy nie.
Modem sieci kablowej jest wpięty przez USB. Czyli z tego wynika że to USB robi restart komputera.
A czemu tak jest że restart jest tylko i wyłącznie przy załączonym programie do sieci torrent.
1. Sterownik USB
2. Sterownik blizej nie określony, ale pewnie do teog samego isę sproawdza.
Czy to USB jest od połaczenia sieciowego czy od czegoś innego to już tylko Ty mozesz wiedzieć.
Właśnie przed chwilą po załączeniu programu utorret miałem restart komputera -
Według wskazówek i programu Debugging Tools for Windows jest to błąd:
[size=8][b]
BugCheck C2, {7, cd4, 20a0001, 85aed180}[/b][/size]
Mam coś jeszcze więcej wyszukać by pozbyć się tego błędu?
Jest tam taki zapis - ale nie w kolorze czerwonym
[b]BugCheck FE, {2, 85990008, 86e4f248, 86ac94e8}[/b]
A co do inne programy - to po prost sprawdzałem pobieranie plików na wielu różnych programach do sieci torrent i sytuacja zawsze była taka sama.
Wywołanie BSOD - przyklejony FAQ
Analiza zrzutu pamięci - przyklejony temat o debugowaniu.
Jak będziesz miał nieco więcej informacji o tym co konkretnie restart powoduje to możemy wrócić do tematu.
Skoro, tu cyt.: "sprawdzałem inne i ten sam problem" - to może jednak nie tylko ten µTorrent to robi... ?
Zdecyduj się, czy to tylko µTorrent czy jeszcze jakieś inne również?
Ale zakładam, że chodzi Ci tylko o ten µ... a inne klienty torrenta też tak Ci brużdżą?
Bo sam zwrot "inne" to za wiele nie mówi. Inne... co inne?
Namieszałem? Przepraszam, ale to inne mnie pomerdało :D
Strona 1 / 1