Resetuje się przy starcie
Wczoraj robiłem format, bo komp nie działał jak trzeba. A dziś próbuję włączyć kompa i po tym ekranie Win Xp gdzie przelatuje ten niebieski pasek, komp poprostu się resetuje. Działa tylko tryb awaryjny. Pomóźcie bo mam juź dość tego kompa. :(
Odpowiedzi: 15
qrde mam to samo
wgrywam stery od ATI i sa bluescreeny lub częste resety.. czy te sterowniki mogą sie z czyms gryzc czy moze karta graf. skopana (radeon 9800 pro)
dzieje sie to zarówno po instalacji z CD i sciagnietych ze strony prod.
wyrzucilam z autostartu te pierdoły jak catalys itp i komp sie nie resetuje przy starcie i na razie mam spoqj...
ale tak nie powinno sie dziac ze swiezo po formacie wgrywam stery i bluescreeny albo restary
czy moze to byc uszkodzona karta?
raz wybił tez błąd o sterowniku ale częsciej ze STOPem i miałam tez chyba w/w nr
wgrywam stery od ATI i sa bluescreeny lub częste resety.. czy te sterowniki mogą sie z czyms gryzc czy moze karta graf. skopana (radeon 9800 pro)
dzieje sie to zarówno po instalacji z CD i sciagnietych ze strony prod.
wyrzucilam z autostartu te pierdoły jak catalys itp i komp sie nie resetuje przy starcie i na razie mam spoqj...
ale tak nie powinno sie dziac ze swiezo po formacie wgrywam stery i bluescreeny albo restary
czy moze to byc uszkodzona karta?
raz wybił tez błąd o sterowniku ale częsciej ze STOPem i miałam tez chyba w/w nr
A ten sam BSOD wyskakuje?
http://support.microsoft.com/?kbid=321637&sd=RMVP
Zas do tego switcha, to chyba jak juz jest sos to nie powinien byc fastedetct, bo to przeciez sie wyklucza.
http://support.microsoft.com/?kbid=321637&sd=RMVP
Zas do tego switcha, to chyba jak juz jest sos to nie powinien byc fastedetct, bo to przeciez sie wyklucza.
Uwaga!!!!!Temat dalej aktualny.
Wgrałem nowe stery (ze strony C–Media) wtedy kilka razy uruchomił się dobrze i dalej ten sam błąd.
POMOCY!!!
Wgrałem nowe stery (ze strony C–Media) wtedy kilka razy uruchomił się dobrze i dalej ten sam błąd.
POMOCY!!!
Temat moźna zamknąć wystarczy źe usunąłem stery od karty.
Oki macie to:
Aha i mój boot wygląda tak:
a z tego co zrozumiałem to ma wyglądać tak??:
??
Aha i zapomniałem o chyba waźnej rzeczy, wcześcniej instalowałem stery do karty dźwiękowej, uruchomiłem ponownie(bo kazali)no i....
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x8050BC0A, 0xF894D434, 0xF894D130)
Aha i mój boot wygląda tak:
[boot loader]
timeout=60
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP – Kajetan" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP – Oskar" /noexecute=optin /fastdetect
a z tego co zrozumiałem to ma wyglądać tak??:
[boot loader]
timeout=60
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP – Kajetan" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP – Oskar" /noexecute=optin /fastdetect /sos
??
Aha i zapomniałem o chyba waźnej rzeczy, wcześcniej instalowałem stery do karty dźwiękowej, uruchomiłem ponownie(bo kazali)no i....
...oskar...oskar...:
Nie no przecieź napisałem źe juź zrobiłem tego BSODa no ale co dalej??
Bo o tym Switchu SOS nic nie mogę znaleźć
Bo nie czytasz dokładnie/do końca.
Oki znalazłem ale tylko to:
Nie wiem co z tym zrobić.
I juź się biorę za przepisywanie tych numerów.
/sos wyświetla nazwy sterowników ładowanych podczas uruchamiania systemu. Bardzo przydatne przy diagnozowaniu problemów z inicjalizacją systemu.
Nie wiem co z tym zrobić.
I juź się biorę za przepisywanie tych numerów.
...oskar...oskar...:
Przepisz numerki i pokaz je na forum.
...oskar...oskar...:
o tym Switchu SOS nic nie mogę znaleźć
CTRL+F >> "sos"
...oskar...oskar...:
No widziałem to ale co mi da ten BSOD ja nie chcę jakiegoś blue screena tylko chcę źeby się normalnie włączał komputer.
A nie widzę źeby gusioo o Switchu SOS wspomniał :(
Po tej wypowiedzi,a jest ona z cyklu: "co mi tu pier.niczycie, ja i tak wiem lepiej i po swojemu zrobię, a wy macie mi ząłatwić, źeby działało"
Nie pozostaje chyba inej rady udzielić niź :
A idź do serwisu – tam "płacisz i wymagasz" i mozesz sobie pouźywać.
Jeźeli ktoś Ci coś sugeruje, by sprawę rozwiązać, a Ty ..... patrz zdanie pierwsze. To nie bardzo wiem czy w ogóle jest sens by Ci odpowiadać.
PS.
Na pytanie w poscie otwierającym zawarte :
Wyrzuć komputer, kup sobie konsolę.
No widziałem to ale co mi da ten BSOD ja nie chcę jakiegoś blue screena tylko chcę źeby się normalnie włączał komputer.
jak wywolac BSODa Bobi nie napisal?
A o switchu SOS gusioo nie wspomnial?
A o switchu SOS gusioo nie wspomnial?
do którego dokładnie
A trochę jaśniej??
To wywoalj BSODa.
Jeszcze nad rejestrowaniem badz switchem SOS do boot.ini bym sie zastanawial.
Jeszcze nad rejestrowaniem badz switchem SOS do boot.ini bym sie zastanawial.
Strona 1 / 1