reset profilu co jakiś czas... proszę o pomoc

Witam, mam problem z kompem siostry... tz co jakiś czas czasem tydzień, czase miesiąc resetuje się profil, a mianowicie przywracają się ustawienia tak jakby system był świeżo zainstalowany... chyba tworzy się jakieś konto na dysku C: w kat doc&settings, tylko że ma dopisane po "." nazwe komputera np jak konto było user, to tworzy się user.nazwa_kompa. Czy ktoś z was miał już może taki problem lub wie jak go rozwiązać? Co możę być przyczyną - sprzęt? Ostatnio komp chodził aż 3 miesiące, ale znowu się wywaliło i mam już tego dość... Proszę o pomoc i z góry wielkie dzięki....

Odpowiedzi: 4

1. Przywracania to ty nie wyłaczaj bo to bardzo potrzebne narzędzie. Skoro jest włączone to przywróć system do czasu kiedy profil był. 2. Tak dysk może być winowajcą, sprawdź jeszcze czy taśma sygnałowa dobrze "siedzi". Przetestuj dysk narzędziami które napewno udostępnia producent dysku na swojej stronie internetowej.
SLAY3R
Dodano
18.06.2007 15:44:17
Kompa testowałem memtestem i nic nie wykazało. Co do komunikatów to też nic nie wyskakuje, tylko po prostu ładuje się "czysty profil" jak po formacie. próbowałem skopiować go ale wywałało jakiś błąd podczas kopiowania. A czy to może być przyczyna twardego dysku? Co prawda nic się z nim nie dzieje, ale ostatnio u kumpla zaczął się wysypywać system średnio po 3-5 dniach od formatu i okazało się że to wina dysku - miał "bad sektory". Dzięki za pomoc. Wyłącze to przywracanie, i zobaczymy jak będzie.
graveler
Dodano
18.06.2007 14:50:23
A nie wyskakuje jakiś komuniakt w stylu że profil został uszkodzony i wczytany został profil tymczasowy? Przywracanie systemu, jeżeli jest włączone to przywróć stan z przed dnia bądź dwóch. Profil powinien być przywrócony. Jakieś inne problemy oprócz tego profilu na tym komputerze występują? Przetestuj pamięć (memtest86) i dysk (program diagnostyczny producenta).
SLAY3R
Dodano
15.06.2007 17:18:39
Otwórz panel sterowania i sprawdź w zaplanowanych zadaniach czy czasem nie masz ustawionego przywracania systemu. Jeśłi tak to wywal to w diabły to zadanie albo w ogóle wyłącz harmonogram zadań jeśli nie używasz go świadomie. dobrze by było również sprawdzić system na okoliczność obecności złośliwego oprogramowania [może wykonuje się w tle jakiś skrypt]. Informacje o narzędziach w dziale "Bezpieczeństwo" na forum.
Endrju
Dodano
15.06.2007 16:12:51
graveler
Dodano:
15.06.2007 12:18:02
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1