Reset kompa

Witam
Mam problem z kompem Athlon 1GHz plyta glowna ECS K7VZA grafa GF 2MX 32Mb dysk twardy WD 80GB system XP zasilacz 300W Gdy kopiuje z nagrywarki Liteona dane na dysk i slucham muzyki (wukonuje wiele zadan) komp sie resetuje i w momecie testowania pamieci itp slychac jak dysk sie wlancza :?: :?: :?: Zmienilem zasilacz na 400W i nadal jest to samo :!: :!: :!: Jesli wie ktos co to moze byc to bede bardzo wdzieczny :)

Odpowiedzi: 12

Wlasnie kopiowalem dane z plyty na dysk twardy i pojawilo mi sie niebieskie tlo i napisy :D Czy karta dzwiekowa Sound Blaster Live 5.1 moze powodowac w moim sprzecie konflikt Po wyjeciu jej sprobowalem zgrac dane i jest ok Ciekawe na jak dlugo:)
rmj
Dodano
03.11.2004 20:25:17
Co do bledow to AplikacjeOSTRZEZENIA System Windows zapisał rejestr uźytkownika JJJ–ZDY0HHFH4J9Ja, kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.

Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.

Dostawca, WMIProv, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, RootWMI, i moźe korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca moźe naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje źądań uźytkownika.
BLADNie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Nic wiecej nie ma
rmj
Dodano
03.11.2004 20:12:17
Zainstalowalem AIDE i mam ostrzezenie Dokładność danych DMI nie jest pewna Co do systemu to posiadam WINDOWS XP Zasilacz jest 3letni Znasz moze program ktory bada natezenie itp na zasilaczu bo nie wiem jak zbadac zeby Ci opisac
rmj
Dodano
03.11.2004 20:07:37
Rebe:
Jaki to system? – Jezeli w2k/XP to wymuś BSOD–a :
mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiewanie – odznaczyć "w wypadku awarii autoatycznie uruchom ponownie.
Do tego logi systemowe – teź w2k/XP – panel sterowania – narzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń : wpisy oznaczone jako błąd.

Ja napisałem:
Jaki to dokładnie zailacz i daj do wglądu pomiary napięć.

Jeśli dasz odpowiedź na te pytania i sugestie prawdopodobnie znajdziemy przyczyne twoich trosk.
spiderko
Dodano
03.11.2004 19:15:53
Jesli pamiec jest OK to co to moze byc!!! Czy plyta glowna nie obsluguje takiego dysku?? Jakie sa objawy jesli plyta nie obsluguje takich dyskow twardych???
rmj
Dodano
03.11.2004 18:57:47
Fajnie :D
spiderko
Dodano
03.11.2004 17:59:00
Witam ponownie
Pamiec jest ok sprawdzalem :)
rmj
Dodano
03.11.2004 17:55:45
Zakładam dwie moźliwości, albo pamięć – test memtest86. Byćmoźe ten zasilaczyk 400W nie ma tych 400W. Jaki to dokładnie zailacz i daj do wglądu pomiary napięć.
spiderko
Dodano
03.11.2004 16:27:33
Jaki to system? – Jezeli w2k/XP to wymuś BSOD–a :
mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiewanie – odznaczyć "w wypadku awarii autoatycznie uruchom ponownie.
Do tego logi systemowe – teź w2k/XP – panel sterowania – narzedzia administracyjne – podgląd zdarzeń : wpisy oznaczone jako błąd.

Czym zakladane partycje?
Rebe
Dodano
03.11.2004 16:02:44
Po co ci raport ma być zero błędów wszystko będziesz widział na ekranie kompa.

Moźesz uźyć memtest86

Sprawdz dysk czy się nie przegrzewa i na błędy dokładnie.
JNJN
Dodano
03.11.2004 15:23:34
Problemy zaczely pojawiac sie gdy kupilem wiekszy dysk WD 80GB predzej mialem SEAGATE 20GB i bylo ok A co do tego programy do pamieci on jest w wersji share wiec raport jest niedostepny??
rmj
Dodano
03.11.2004 15:07:57
Zrób scan kompa na szkodniki.
Zrób konserwacje kompa odkurzanie,wyczyść styki i dobrze osadz karty i pamięć, sprawdz wtyczki i taśmy.
Sprawdz temperatury procesora i karty grafiki,moźe się przegrzewają.

Sprawdz pamięć na błędy goldmemory

http://www.goldmemory.cz/

Co tam w podglądzie zdarzeń pisze o błędach.
JNJN
Dodano
03.11.2004 14:00:28
rmj
Dodano:
03.11.2004 13:48:19
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1