Reset hasła admina lokalnego

Panowie, Mam kilkanaście "prawie" nowych stacji wykupionych od jednej firmy. I tu jest problem nie podano mi hasła lokalnego admina, ( HDD mam na SATA ) i w tym jest problem iż instalując Office NT ( Linuxowy soft ) nie mam wgranych sterowników dla dysków sata do kernela... znacie może inny sposób aby się zalogować na admina lokalnego?

Odpowiedzi: 4

Dzięki za pomoc, zbootowałem system wspomnianym wcześniej programem a wystarczyło dodać tylko sterowniki SATA do jądra... Pozdr.
motomeru
Dodano
19.11.2008 22:11:03
Gdybym był pewien od razu że to XP to bym podrzucił Winternals ERD Commander 2005. W sieci jest wiele instrukcji jak się tym posługiwać. Były nawet filmy na YouTube jak zrestartować hasło. Miłej pracy.
Razorek
Dodano
19.11.2008 20:36:07
Wydaje mi się że to zależy. Jak w trakcie instalacji zahasłowałeś konto admina to w normalnym systemie go nie widać, a w trybie awaryjnym wymaga hasła. Jak ktoś nie robi mechanicznie instalacji to raczej to konto jest zahasłowane...
Razorek
Dodano
18.11.2008 21:19:03
system XP, jakby wskazywała na to kategoria, czy linuks, na którego wskazuje zawarta informacja w poscie ? W przypadku XPeka, nie wystarczy, w trybie awaryjnym zalogować sie na wbudowane konto Administratora z pustym hasłem ?
damiancore
Dodano
18.11.2008 19:34:00
  • motomeru 18.11.2008 23:48:01

[quote=damiancore]system XP, jakby wskazywała na to kategoria, czy linuks, na którego wskazuje zawarta informacja w poscie ? W przypadku XPeka, nie wystarczy, w trybie awaryjnym zalogować sie na wbudowane konto Administratora z pustym hasłem ?[/quote] damiancore Ty sobie żartujesz z pytaniem o OS? Mam nadzieje ze zle zrozumialem twoje pytanie... Razorek masz racje nie da się w awaryjnym... Wspomnianym "softem linuksowym" chcialem zresetować hasło admina w systemie z poziomu bootowania, jednak jest to mozliwe tylko przy dyskach ATA a SATA nie jest rozpoznawalne. Linux to ZŁO a muszę i tak na nim pracować :(

motomeru
Dodano:
18.11.2008 17:15:39
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1