reset galezi rejestru przy zal albo wyl komputera

chcialbym ukryc uzywanie jednego programu jednak mimo ze program sie nie instaluje na dysku to jednak zapisuje swoje dane w rejestrze w galezi HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache co zrobic zeby przy zamykaniu lub uruchamianiu kompa rejestr sam kasowal wybrany klucz..... myslalem o tym by do zaplanowanych zadan wrzuci wgranie czystej wersji klucza przy starcie kompa ale nie znam opcji ktora pozwala na skasowanie a nadpisywanie nei dziala w ten spsoob mozna jedynie dodac cos do rejestru....

Odpowiedzi: 5

Wiem, ze odkopuję stary temat, ale tak dla potomnych: [code] C:\WINDOWS>REG DELETE /? REG DELETE NazwaKlucza [/v NazwaWartosci | /ve | /va] [/f] NazwaKlucza [\\Komputer\]PelnyKlucz Komputer Nazwa komputera zdalnego; w wypadku pominiecia wartoscia domyslna jest komputer biezacy. Na komputerach zdalnych sa dostepne tylko klucze HKLM i HKU. PelnyKlucz KLUCZ_GLÓWNY\Podklucz KLUCZ_GLÓWNY [ HKLM | HKCU | HKCR | HKU | HKCC ] Podklucz Pelna nazwa klucza rejestru dla wybranego klucza KLUCZ_GLÓWNY NazwaWartosci Nazwa wartosci dla wybranego klucza, która ma byc usunieta. W wypadku pominiecia usuwane sa wszystkie podklucze i wartosci dla klucza. /ve Usuwa wartosc pustej nazwy wartosci (domyslne). /va Usuwa wszystkie wartosci dla tego klucza. /f Wymusza usuniecie bez monitowania. Przyklady: REG DELETE HKLM\Software\MójKomp\MojaApl\LimitCzasu Usuwa klucz rejestru LimitCzasu oraz wszystkie jego podklucze i wartosci REG DELETE \\ZODIAC\HKLM\Software\MójKomp /v MTU Usuwa wartosc rejestru MTU dla klucza MójKomp na komputerze ZODIAC [/code] Polecenie z odpowiednim kluczem wpisać w notatniku, zapisać z rozszerzeniem .bat i skopiować do autostartu w Menu Start Pozdrawiam
Super Grey
Dodano
14.10.2009 00:55:27
  • Ucho 14.10.2009 01:15:32

[quote=Super Grey]Wiem, ze odkopuję stary temat[/quote] No to co? Ważne, że pomogłeś pytającemu.

powiem szczerze ze jak powiem o tym moim zaawansowanym technicznie domownikom to skonczy sie na tym ze bede musial systowac przy kazdym takim zdazeniu;];] a to jest srednio interesujace i bedzie podnosic adrenaline](*,) ](*,) ](*,) dlatego myslalem o czyms automatycznym czyms co zalatwilby sprawe bez wdawania sie w szczegoly obslugi anglojezycznych programow..... kurcze dodanie klucza jest banalnie proste!!! a z usunieciem klops:-s
gariz
Dodano
22.01.2008 22:01:16
Regcleaner czy tym podobne nic nie pomagają? A co do pobłądzenia.... trzeba było od razu tak napisać, zamiast kręcenia nosem i sypaniem informacjami po łebkach. Czyściciele rejestru usuwają zazwyczaj to, co już jest nieużywane, co za tym idzie - ręczne bieganie po gałęziach Ci odpada. Chyba, że też już to robiłeś, tylko też zapomniałeś dopisać :/
XanTyp
Dodano
22.01.2008 01:52:35
nie no absolutnie wyczerpales temat.... i w dodatku pobladziles ostro - bo jesli chcesz wiedziec chce skasowac pozostalosc po pendrive z U3 bo gdy jest kilka uzywanych na jedym kompie na jedym profilu to powstaja dziwne smieszne sytuacje;] a kwestia skasowania tego klucza zalatwia sprawe a to ze mi w document&setings sie tworza kolejne prawie ze zerowe foldery to juz mnie mniej interesuje a ze powstaja to wiem bo po skasowaniu tych kluczy U3 generuje losowo nazwe folderu i zapisuje obok poprzednich ale tak jak mowie to juz mi nie robi roznicy byleby mial ches wygnerowac;) ta nowa nazwe.... jesli najdzie Cie watpliwosc czemu sam (recznie) tego nie robie to odp takze jest prosta a nie tak podstepna jak sugerujesz - ja sobie moge dac rade ale niestety nie kazdy z domownikow ma nerwy i wiedze zeby po rejestrze buszowac.
gariz
Dodano
22.01.2008 01:19:26
A wiedziałeś, że nawet dowolne, pojedyncze pliki (o dowolnym rozszerzeniu) - po umieszczeniu ich na dysku i przeniesieniu do dowolnego innego miejsca - również pozostawiają tym po sobie ślady w rejestrze? Sądziłeś, że jak coś jest portable - to nie odciśnie swoich paluszków tu czy tam? :D A wiesz, że każdy program portable pozostawia również cały "swój" folder w c:\Documents and Settings? O.o Bo Tobie pewnie zależy na tym, aby wsadzić komuś coś na dysk i liczysz na to, że będzie działać niezauważalne w tle i po wyłączeniu kompa zniknie sobie ulotnie jak duch, zgadza sie? I na odwrót: po włączeniu - uruchomi się równie niezauważalne... To nie takie hopsa dana :P Ale możesz pogadać z USAF o trybie stealh... może oni Ci coś na to zaradzą :wink:
XanTyp
Dodano
20.01.2008 19:44:20
gariz
Dodano:
19.01.2008 15:32:34
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1