rejestr – łaty

Witam!
Mam pytanko – gdzie i jak w rejestrze znaleść zainstalowane w sytemie łaty?
(ktos ma moze zestaw opisanych nazw i przeznaczenie poszczególnych KB... ?)
Poza tym z inej beczki pytanko – czy znacie jakies programiki do badania dysków (czas

dostep, szybkość), chipsetu i parametrów karty dźwiękowej?
Z góry dziękuję, pozdrawiam i źyczę spokojnych, wesołych świąt, a w Nowym 2005 Roku

minimalnej ilości konfliktów z systemem
Adam :)

Odpowiedzi: 12

Przesympatyczne bydle, a jakie "cięzkie" :P
Rebe
Dodano
22.12.2004 19:53:49
wins
Dodano
22.12.2004 19:47:30
Niestety w wierszu poleceń wyśwtetla mi się co następuje:
C:Documents and SettingsGRY>
gdy dopiszę "systeminfo" wyskakuje:
BŁĄD: Taki interfejs nie jest obsługiwany.
C:Documents and Settings|GRY> _
Jakoś mi nie wychodzi :roll:
henry
henry
Dodano
22.12.2004 19:46:59
wiersz polecenia = cmd i ew. te 3 litery w uruchom wpisz i dopiero w oknie "wiersza polecenie", które na ekranie się pojawi wpisz systeminfo.
Inna metoda otwarcia wiersza – start – wszystkie programy – akcesoria – wiersz polecenia.
Rebe
Dodano
22.12.2004 18:37:15
Witam
Czytając ten temat chciałem sprawdzić jak to u mnie wyglądają poprawki do winXp.
W wierszu poleceń (uruchom)napisałem "systeminfo" i na ok 1 sek ukazuje się czarna plansza bez napisów.
Czy coś źle robię?
henry
henry
Dodano
22.12.2004 16:37:39
Rebe:
Dwóch sztuk Ci brakuje :wink: – u mnie są 22 .

Na upartego to 3 ( via WU ), ale nie instalowałem ostatnich nie krytycznych :wink:
McScr@by
Dodano
22.12.2004 15:36:05
Dwóch sztuk Ci brakuje :wink: – u mnie są 22 .
Te file to jest jakieś bydle od SP2, bo istniały tuź po jego zainstalowaniu – przy SP1 nie pamiętam bym takie "bez nazwy" miał – a przed uaktualnieniem.
Moźe – poteoretyzuję – to nie jest od systemu jako takiego ale od jakich IE czy innych .

Co do historii aktualizacji na WU masz rację, ale warto na nię patrzeć czasem, bo obejmuje równięź to co było dawno temu w trawie :oops: –to nie ten film :wink:
Czyli i ciut historii mozna obejrzeć.
Rebe
Dodano
21.12.2004 18:36:57
Z tym systeminfo to teź nie tak hop siup, bo co to za poprawki [x] File 1 ?
Informuje źe są, ale nie moźe ich nazwać po imieniu.
Co do Historii Aktualizacji na WU to będą dostępne te, które za jej pomocą były instalowane a te które z M$ Download Center czy z innej lokalizacji niestety nie, tak źle i tak niedobrze.
McScr@by
Dodano
21.12.2004 16:09:06
McScr@by:
Dziwnie się za to zabierasz, ale co tam.

Łaty które instalowałeś zobaczysz w Dodaj/Usuń programy a takźe w Aida/Everest.

Jak sobie zaznaczysz pozycje ( w Dodaj/usuń ) i wybierzesz "Kliknij tutaj, aby uzyskać info o Pomocy Technicznej" a potem z okienka klikniesz na odnośnik to 'trafisz' na stronie na której jest info o tej łacie.

Nie cąłkiem i nie wszystkie. Najprościej uźyć polecenia systeminfo w wierszu polecenia – listuje komplet poprawek.
Równie odbrze mozna skorzystać z "historii aktualizacji" na stronie Windows Update, a potem tak jak McScr@by napisał.
Rebe
Dodano
21.12.2004 08:53:24
Dziwnie się za to zabierasz, ale co tam.

Łaty które instalowałeś zobaczysz w Dodaj/Usuń programy a takźe w Aida/Everest.

Jak sobie zaznaczysz pozycje ( w Dodaj/usuń ) i wybierzesz "Kliknij tutaj, aby uzyskać info o Pomocy Technicznej" a potem z okienka klikniesz na odnośnik to 'trafisz' na stronie na której jest info o tej łacie.
McScr@by
Dodano
20.12.2004 23:43:07
eh źycie, macie konkretny link do opisów wszystkich KB na stronie microsoftu (jest taki?) ? wyszukiwanie kazdegj łatki po kolei przez modem to mordęga!
dajcie znac–dzieki
adam_a5
Dodano
20.12.2004 21:44:24
Nazwy i przeznaczenia łat wydanych przez M$ masz na stronie ich supportu

Co do drugiej czesci to np. Everest, Aida32, SiSoft Sandra, HDTach....
Moze jaki SpeedFan jaesli dysk obsluguje Smart'a
Bobi
Dodano
20.12.2004 20:57:33
adam_a5
Dodano:
20.12.2004 20:48:57
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1