Rejestr-jak zablokować możliwość kasowania historii w Explorerze?

Witam wszystkich, interesuje mnie systemowe zablokowanie/wyłączenie opcji umożliwiającej kasowanie odwiedzanych stron w Explorerze. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł/wskazówkę będę zobowiazany za pomoc. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

Odpowiedzi: 3

No dobra, już zrobiłem, po prostu stworzyłem te podklucze...dzieki śliczne za pomoc!:) Mam jeszcze jedno pytanie, temat ten sam tylko program Windows Media Player- zablokowanie możliwości usuwania historii. Dzięki z góry!:)
kristof12345
Dodano
18.06.2007 19:00:23
No super,dzięki za pomoc, tylko jest jedno ale.. w kluczu Microsoft nie mam podklucza Internet Explorer...wiesz może co z tym zrobić, lub dlaczego tak jest? Dzieki wielkie z góry za pomoc. ---------- No dobra, już zrobiłem, po prostu stworzyłem te podklucze...dzieki śliczne za pomoc!:) Mam jeszcze jedno pytanie, temat ten sam tylko program Windows Media Player- zablokowanie możliwości usuwania historii. Dzięki z góry!:)
kristof12345
Dodano
18.06.2007 18:51:17
W kluczach HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel i HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel utwórz nowy wpis typu DWORD o nazwie History i nadaj mu wartość 1 [url=http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/iehistory.reg]Gotowy plik reg[/url] - wystarczy ściągnąć i scalić z rejestrem.
Żółty
Dodano
18.06.2007 16:55:07
kristof12345
Dodano:
18.06.2007 16:42:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1