Reinstalacja windwsa na innym kompier
Witam
Nie dawno zakupiłem MS windowsa prof ale wkrótce byłem zmuszony go wymienić na zupełnie inny zapominając o tym źe winda da się zainstalować tylko na jednym kompie tak więc co moge zrobić aby działał na tym drugim a kupienie drugiego raczej odpada (tamten miał ledwo miesiąc)
Nie dawno zakupiłem MS windowsa prof ale wkrótce byłem zmuszony go wymienić na zupełnie inny zapominając o tym źe winda da się zainstalować tylko na jednym kompie tak więc co moge zrobić aby działał na tym drugim a kupienie drugiego raczej odpada (tamten miał ledwo miesiąc)
Odpowiedzi: 8
Darkman:
i tak prawie większość osub w polsce posiada wersje pirackie jedynie kilka co zakupiło kompy i dostało XP do zestawu lub kupili a tak to cała reszta śmiga na kopiach
A nieprawda. Jestem serwisantem i jeźdźę do klientów do domów. Teraz większość moich klientów posiada oryginalny nośnik. W poprzednich latach było odwrotnie. :D
i tak prawie większość osub w polsce posiada wersje pirackie jedynie kilka co zakupiło kompy i dostało XP do zestawu lub kupili a tak to cała reszta śmiga na kopiach
cytat
Tak 100 procent racji masz Rebe !! Nie wszyscy sprzedawcy windowsów o tym wiedzą Sam sie o tym przekonałem !! Moźna nabyć windows OEM na stary komputer lub przez siebe złoźony! i to z uzywanych czesci !! Tu na ten temat deczko napisane
Pozdro
bowiem teraz moźna kupić go bez. co zresztą z tych nowych zasad licencjonowania wynika.
Tak 100 procent racji masz Rebe !! Nie wszyscy sprzedawcy windowsów o tym wiedzą Sam sie o tym przekonałem !! Moźna nabyć windows OEM na stary komputer lub przez siebe złoźony! i to z uzywanych czesci !! Tu na ten temat deczko napisane
Pozdro
godunow:
Kiedys mozna było z myszka kupic OEM–a to juz historia
.........,bowiem teraz moźna kupić go bez. co zresztą z tych nowych zasad licencjonowania wynika.
Kolego ewidentnie czytelników wprowadzasz w błąd
takim stwierdzeniem
Poczytaj Tu Tam sa opisane nowe zasady licencjonowania OEMu . Tak jak podałem wcześniej w wyjatkowych sytucjach M#$ jako producent softu moze osdstapic od t ej zasady Wykazając dobra wole . Licencja OEM tego jednak nie przewiduje
Co znacz zamontowany system OEm na komputerze za MS Termin całkowicie zmontowany system komputerowy oznacza system komputerowy składający się przynajmniej z procesora, płyty głównej, dysku twardego, zasilacza i obudowy.
takim stwierdzeniem
( etc moje)Nie ma sensu dzwonić najpierw do Microsoftu i się tłumaczyć, bo zmieniałem płytę główną i etc
Poczytaj Tu Tam sa opisane nowe zasady licencjonowania OEMu . Tak jak podałem wcześniej w wyjatkowych sytucjach M#$ jako producent softu moze osdstapic od t ej zasady Wykazając dobra wole . Licencja OEM tego jednak nie przewiduje
Co znacz zamontowany system OEm na komputerze za MS Termin całkowicie zmontowany system komputerowy oznacza system komputerowy składający się przynajmniej z procesora, płyty głównej, dysku twardego, zasilacza i obudowy.
Witam, mam równiez wersje OEMową Windowsa, i co jakiś czas moźe co 5–6 reinstalacji i tak muszę aktywować przez konsultanta poniewaź niby ma ograniczona ilość aktywacji. Spróbuj zrobić tak, źe normalnie zainstaluj system, potem spróbuj aktywować przez telefon i jeźeli nie zostanie aktywowany to przełączy Cię do konsultanta , gdzie najczęściej nie pytają o nic tylko podają numer do aktywazcji. Jesli spytają zawsze moźesz powiedzieć, źe coś wymieniłeś. Nie ma sensu dzwonić najpierw do Microsoftu i się tłumaczyć, bo zmieniałem płytę główną i równieź chciałem spytać co mam zrobić i nakrzyczano na mnie, źe nie czytam licencji i traktowano mnie jak bym coś kręcił, więc postanowiłem zaktywować jak wyźej i bez problemu. Pozdrawiam
Ja bym na Twoim miejscu jak masz licencje OEM ( przy licencji jednostanowiskowej windows xp pro bywają w takich śmiało moźesz instalować.. na nowym komuter ) a komputer ulegl znisczeniu ( masz dowody zakupu OEM) moźna próbować dodzwonic się do Microsoft Polska wyjasnic problem moze przydziela nowa licdencje nieodpłatnie .. Próbować zawsze moźna .
Znam podobny problem z windowsem xp OEM gdzie microsoft udzielił ponownie licencji OEM na nowy kompuer i to za darmo ( poprzedni uległ zniszczeniu komputer ). Tyle tylko źe miało to miejsce w Australii . W Polsce moźna spróbować..
Znam podobny problem z windowsem xp OEM gdzie microsoft udzielił ponownie licencji OEM na nowy kompuer i to za darmo ( poprzedni uległ zniszczeniu komputer ). Tyle tylko źe miało to miejsce w Australii . W Polsce moźna spróbować..
Jesli to byl OEM, nic nie mozesz zrobic.
Strona 1 / 1