Reinstalacja, bluescreen
Witam! Podczas reinstalacji XP Proffesional (spod DOS,a także bootwane z płyty CD) pojawią się błąd, jak niżej na screenie. Instalator kopiuje pliki, ale gdy przechodzi do okienka, w którym proponuje zmianę formatu partycji systemowej na NTFS (niezaleznie od wyboru), dokonuje lub nie tej zmiany i wyskakuje okienko. Reinstall jest niemożliwy. Czy ktoś wie, co na to poradzić? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
http://img413.imageshack.us/img413/576/bladch8.jpg
Komputer miał problemy już przedtem, sta potrzeba reinstalacji. Sam się wyłączał, działał tylko w trybie awaryjnym i to nie zawsze. Może to atak jakiego wirusa. Teraz jest sformatowany, ale problem pozostał.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
Zacząć wypada od wizyty w BIOS-ie - przynajmniej to może sugerować zrzut - i sprawdzenie opcji zwiazanych z zaawansowanym zarządzaniem energią.
Co dalej ? Najstarsi órale nie wiedzą, bo jakoś tak ..konkretów mało ( konfiguracja, wersja systemu itp. ).
U bracika miałem podobny problem tzn identyczny screen. Po dogłębnej analizie doszedłem do wniosku że to musi być błąd płyty głównej bo wszystkie pozostałe części zamieniłem i tylko płyta została ale co konkretnie się stało to do końca nie wiem. Nawet Linuxa z CD nie dało rady odpalić ;/
BTW ale u mnie ten błąd pojawiał się po skończeniu kopiowania plików podczas pierwszego restartu.
EDIT:
Dlaczego dałeś temat o WinXPSP2 na forum Visty?
Strona 1 / 1