Regularne wieszanie się systemu WIN XP Pro

Nigdzie nie znalazłem rozwiązania problemu dlatego nowy post.

Komputer wiesza się regularnie juź od dłuźszego czasu – ok pół roku. Jak na razie nauczyłem się z tym źyć.
Próbowałem juź wyłączać róźne programy działające w tle ale nie pomogło.
Po restarcie w podglądzie zdaźeń pojawia się ostrzeźenie:

Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.

Nie wiem czy to ma jakiś związek.

Druga sprawa jeźeli modem (DSL – telewizja kablowa) jest wyłączony i komp odcięty od internetu to wszystko jest OK. Przynajmniej tak mi zię wydaje.

Próbowałem juź wszystkiego. Z komputerami mam do czynienia od dziecka więc laikiem nie jestem laikiem ale nie mam pojęcia jak ugryźć ten problem.

Jeźeli ktoś pomoźe to będzę bardzo wdzięczny.

Odpowiedzi: 3

Modem wpiety w sieciowke czy USB ? Jesli USB, moze te sterowniki wymien, odinstaluj kontrolery USB z menedzera urzadzen.
Watpie aby limit polaczen mogl wywolywac bledy, ale mozesz to rowniez odblokowac. Albo za pomoca programiku, albo recznie w rejestrze – sporo o tym bylo na forum.
EL NINO
Dodano
09.11.2005 19:14:47
Sterowniki i modem juź próbowałem wymieniać. Od tego zacząłem. Niestety nadal to samo.
yellow_p
Dodano
09.11.2005 19:05:41
Limit polaczen nie ma tutaj zadnego wplywu na wieszanie sie komputera. To tylko ograniczenie nalozone przez SP2.
Skoro jednak zwrociles uwage na to, ze bez sieci problem nie wystepuje, idz w tym kierunku. Wymien sterowniki modemu jesli sa zainstalowane, wymien sterowniki sieciowki jesli modem wpiety do niej, wymien moze nawet na probe sam modem (pozycz od kolegi), sama sieciowke.
EL NINO
Dodano
09.11.2005 19:01:04
yellow_p
Dodano:
09.11.2005 18:50:10
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1