Regulacja głośności (za pomocą softu albo skrótów klawiszowych)

Witam. Chciałbym zadać jedno pytanie. Czy możliwa jest regulacja głośności Windowsa za pomocą jakichś skrótów klawiszowych? A jeśli nie czy jest to możliwe za pomocą jakiegoś softu? Interesuje mnie taka możliwość ponieważ dźwięk który słyszę w różnych okolicznościach nie jest spójny... Tzn mam na myśli, że np grając dźwięk jest strasznie głośny, a już przy oglądaniu filmów jest strasznie cichym, i muszę regulować te ustawienia. A jest to dla mnie uciążliwe. Dużo wygodniej byłoby to robić za pomocą jakichś skrótów klawiszowych dostępnych globalnie. Np z poziomu gry. Umożliwiłoby to komfortową zmianę ustawień, bez wychodzenia z gry. Dziękuje za ewentualną pomoc.

Odpowiedzi: 1

do zgłośnienia filmów jest kodek AC3Filter. Dla niego nie ma za cichych filmów. Ustawisz głośnośc dobrą dla systemu a filmy i tak będą głośne. A co do skrótu klawiszowego - kup sobie klawiaturę multimedialną, taką z przyciskami na samym brzegu za klawiszami F to będziesz mógł zmieniać głośność kawiaturą. O skrócie klawiszowym nie słyszałem. Na liście skrótów Windows też nic nie ma.
Aves81
Dodano
04.01.2009 23:39:30
Belail
Dodano:
04.01.2009 20:14:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1