ratunku!!!jak włączyć DMA pod primary IDE–mam Samsunga 80 GB
mam duzz problem mianowicie nero tool kit pokazuje mi ze moj IDE PRIMARy czyli twardziel SAMSUNG 80 GB jest w stanie IDE off.Co mam zrobic aby wlaczyc utracony IDE na tryb DMA–w panelu sterowania pierwszy IDE jest w trybie PIO i poprzey panel sterowania nie moge wlaczyc IDE na ultra DMA
Odpowiedzi: 2
chciałbym podziękować problem dzięki Twoim informacjom mam juź rozwiąźany.Pomogło usunięcie kontrolera ide a system sam juź dobrał właściwe ustawienia.Teraz mam twardy dysk w trybie ide 5tym.
Jeszcze raz dziękuję.
Jeszcze raz dziękuję.
Jaką masz płytę główną?
Zainstaluj sterowniki ide do niej. Na płytce dołączonej do płyty głównej napewno znajdziesz.
Pomóc teź moźe usunięcie kontrolera ide z menadźera uźądzeń – po restarcie system na nowo wykryje i zinastaluje go.
Update: Aha i jeszcze jedno: sprawdź czy w biosie w integrated peripherals/primary[secondary]|master[slave] masz ustawione na auto. Jeźeli nie to ustaw.
Zainstaluj sterowniki ide do niej. Na płytce dołączonej do płyty głównej napewno znajdziesz.
Pomóc teź moźe usunięcie kontrolera ide z menadźera uźądzeń – po restarcie system na nowo wykryje i zinastaluje go.
Update: Aha i jeszcze jedno: sprawdź czy w biosie w integrated peripherals/primary[secondary]|master[slave] masz ustawione na auto. Jeźeli nie to ustaw.
Strona 1 / 1